Как да си вградим лупи евтино!

Започната от lazarkk, 14 Април 2012 13:44:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lazarkk

Колеги 2 дни си поиграх с лупи които са за допълнителни халогени направени. Но в крайна сметка успях да им намеря място в фара на Мондео мк2. Ето и малко снимков материал:

Довечера ще ги центровам и ще видя как светят. На първи впечатления в домашни условия ми се струват слабички, но за цената от 30лв. за 2 лупи немога да искам много. Ако имате въпроси кое как става питайте, да обяснявам.

Pyrhel

Как се изглажда стъклото - кръгчето, където ще седи лупата?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

lazarkk

С 3ч. търкане на ръка с шкурка на кратко. Значи сложих лупата запалих я да бележа къде трябва да го изгладя. Направих кръг от външната страна за ориентир и на ръка започнах с шкурка номер 80, свед това продължих с номера 120/240/400/600/800/1500 и 2000 и стана перфектно гладко, но сравнително матово. След това с бормашина и киче за полиране го минах с полираща паста за автобоя, съвсем обикновенна (но не абразивна) и става стъкло. В случай, че някоя от шкурките е по претупана работа, се виждат още драскотини след полирането и в зависимост от това колко са дълбоки се връщаш до около шкурка 240-400 и продалжаваш пак по същата процедура до края.

tropper

Браво за идеята и ЗАНИМАВКАТА за полирането на стъклото - аз не бих имал толкова търпение  (fri)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Alexi

BIGFORDFAN

Цитат на: tropper в 14 Април 2012 20:39:08
Браво за идеята и ЗАНИМАВКАТА за полирането на стъклото - аз не бих имал толкова търпение  (fri)
Тоше, то на нашите кошарки(мк1) фара си е кристален, само махаш блендата отвътре.  (thup)

lazarkk

По първи наблюдения не са кой знае колко добри, даже съм леко разочарован, но поне сега си карам с ксенон и на късите без да ме проклинат до девето коляно. Иначе с халогенна кружка H3 предполагам, че ще е отчайващо положението. Сега главния проблем е на мокър асфалт, но то може да е защото светлината е бяла, и да се отразява повече. Но за толкова пари резултата е повече от приличен.