Някой да помага!Пулсира педала на спирачката

Започната от senatora, 26 Март 2012 21:50:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

senatora

Първо да се похваля...
Взех си пак Мондео Комби...Кожа...Подгряване на седалките...УЖАСЕН ВЪНШЕН ВИД...
МЕТААААААААААААН!!!
И сега проблема:
като натисна спирачка с по малка скорост,педала пулсира като при задействан АВС,но по бавно и по плавно и не трака
но при скорост над 50 км/ч нещата са доста притеснителни...
не само педала пулсира,а и цялата предница
Дайте идеи какво може да е,защото ако са дискове ,то трябва да вибрира волана,а не педала

Предницата е прилична...
една биалетка потропва и май единият тампон горе на амортесьора е тръгнал,но няма тропания по дупките
Ако няма къде да отидеш,ела на себе си:)

hotblooded

joro.z

Да добавя и криви барабани, ако отзад си с такива.

Danchev

МК2-ките имат предразположеност да кривят дискове, нямам идея защо ...
Пусни им една тънка стружка и трябва да си дойдат нещата на място. Огледай все пак ринговете със зъбчетата за АБС-а дето са на главините. При мен задна дясна (дискове отзад) беше така корозирала, че се беше надигнала и опираше в датчика, даже липсваше едно зъбче :D
Махни бушона на АБС-а и покарай малко за да го елиминираш като причина. Ако пак бута педала - стружка и евентуално накладки ако има нужда. Ако пак остане се качваме нагоре към помпата ама не ми се вярва.
How about a magic trick?

momo76

Щом не вибрира волана е по-вероятно да са криви задните дискове/барабани.

hotblooded

Цитат на: momo76 в 27 Март 2012 09:40:02
Щом не вибрира волана е по-вероятно да са криви задните дискове/барабани.
Точно!!!
А за стружката - нека да провери колко е минимално допустимата дебелина на дисковете в аутодата и в никакъв случай да не слиза с повече от 1 мм от нея! Но щом е толкова критично положението - няма да стане със стружка... Ще стане с портфейл - нови дискове!

senatora

Това с АВС-а има резон...
защото ми свети постоянно,но със сигурност има и някой тампон заминал:(
утре ще сваля гумите за да огледам:)

Danchev

Пробвай първо с бушона, че ства бързо. Щом е светнала постоянно си има причина. Като извадиш бушона ще светне постоянно и лампата за ръчната. Бушона е при вътрешните на горният ред 4-ти или 5-ти сега ми е трудно да си спомня.
How about a magic trick?

senatora

Аз съм карал криви дискове...ама то това е все едно че ще ми изпадне гумата отпред,спирам на скорост и най-накрая натискам спирачка.
не е дразнещото тупкане,а е опит за саморазрушение :'(

Danchev

Най-интересното в случая е, че казваш, че волана е спокоен. Карал съм Мондео с криви джанти и дискове и наистина със скорост над 50-60 опитва да се разпадне :D ама и волана откача. Ако имаше някакви сериозни хлабини по предницата щеше да усещаш вибрации и при ускорение. Почвай да отхвърляш едно по едно ще изкочи :)
How about a magic trick?

senatora

Сега слизах до колата и...има някакви потропвания при въртене на волана на място,но това най вероятно са тампончета по стабилизиращата щанга.
При ускоряване и при движение без газ си е ОК
А за саморазпадането и при 40 км е страшно...
А дали е възможно рейката да поема вибрацията и да не я връща към волана,защото...е малко неестествено...Колата иска да си изхвърли частите по улицата ,а волана не мърда :-[

Alexi

ми чакай да хвърля торбата с боба .. колата си иска майстор а не писане по форумите .. колегите ти казаха почни от дискове/барабани ..

senatora

утре съм на "доктор"
вече даже говорих с прияте и за дискове и накладки:)
ама никога не е излишно още едно мнение...
все пак много от майсторите не са най-читавите хора...

senatora

Днес свалих предните гумии...и изненадаааа...
десният диск е видимо здрав,но..като го стисна се свива чак :-[
а от ляво има заминал тампон на носача:(

Backstage

Цитат на: senatora в 28 Март 2012 17:57:10
Днес свалих предните гумии...и изненадаааа...
десният диск е видимо здрав,но..като го стисна се свива чак :-[
а от ляво има заминал тампон на носача:(
леле леле че те как не са били счупени тия дискове

senatora

Смених дисковете и накладките...и...колата не тресе!!!
Колко просто било (happy)

BIGFORDFAN

Цитат на: senatora в 30 Март 2012 15:56:15
Смених дисковете и накладките...и...колата не тресе!!!
Колко просто било (happy)
ъъъъъъъъъ, пия бира предимно...  ;)

hotblooded

Цитат на: BIGFORDFAN в 30 Март 2012 20:25:47
ъъъъъъъъъ, пия бира предимно...  ;)
Аз бях първи, ама докторите не ми дават да пия дори и бира.... така че ти я отстъпвам :)  (fri)

BIGFORDFAN

Цитат на: hotblooded в 30 Март 2012 20:30:59

Аз бях първи, ама докторите не ми дават да пия дори и бира.... така че ти я отстъпвам :)  (fri)
Колега аз просто му казах от къде да ги вземе много евтино, ти помогна технически!
П.С. а кафенце пиеш ли?  (coffee)

hotblooded

Цитат на: BIGFORDFAN в 30 Март 2012 20:37:50
Колега аз просто му казах от къде да ги вземе много евтино, ти помогна технически!
П.С. а кафенце пиеш ли?  (coffee)
Какво е това "кафе"?  Бира с 4 правописни грешки ли я пишеш  (rofl)! Споко, форума е за да си помагаме :)