Препоръчайте ми ELM327

Започната от petkomz, 26 Декември 2016 14:52:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petkomz

Цитат на: ivchotr в 16 Септември 2025 12:29:09Е, те тези са все с едни и същи двигатели. Някои модели, де. Ще е интересно дали хваща двигатели на Мазда, които не са менкани с каруците на Форд.

Аз затова търсих нещо, което да е универсално. Старата диагностика хващаше доста марки и модели, но пък с приложенията за телефона нямаше достъп до АБС, ТПМС, ДПФ, климатик и т.н. Новата има. А за всяка кола да търся специален софт, дето струва няколко стотака на ъпдейт, при положение, че в момента не се занимавам професионално с това, не виждам смисъл.
Хваща всички Мазди. Определено с една по-тясно насочена диагностика могат да се правят много повече неща, отколкото с универсална. Форскана е 20$ за 1 година, изплатил се е още на първия ключ който добавих, активирах фабрик алармата, Remote start, изключих старт-стопа и др. Това ако трябваше да го плащам на някой, да ми е излязло стотици левове. Според мен си заслужава.

ivchotr

Аз не казвам, че не си заслужава, ако имаш Форд или Мазда. Линкълните не са много разпространени у нас. Ако хваща само тези марки, но ти потрябва за Опел, примерно, с Форскана няма да се свърши работа. Ако може да се вярва на писаното по-горе. И ще трябва да се ползва някакъв друг софт. Аз с Торк и Карскенер Про, плюс ЕЛМ-чето, съм закачал какви ли не марки и модели. Но нямах достъп до модулите извън двигателя. А и в двигателя не виждах всичко. Както и да е. Всеки да си прави кефа както намери за добре. Изобщо нямам намерение да убеждавам когото и да било в каквото и да било. Просто споделих в темата нещото, което намирам за по-добро от ЕЛМ. А пък, ако не е, значи съм похарчил един обяд с приятели за нищо. Ама за сега нямам такова усещане.

Цитат на: saggy в 16 Септември 2025 15:40:17А какъв универсален софт ползваш сега с новия адаптер?

Ами не знам дали е универсален или си е специализиран за новата джаджа. По-скоро смятам, че е второто, защото в упътването ѝ е указано да се свали това конкретно приложение. В Гугъл магазина се намира като ThinkDiag+, но като се инсталира и отвори приложението, най-отгоре пише Thinkcar. Гледам, че има някакви вариации по темата, но аз си инсталирах това от упътването. Както писах по-нагоре, самата джаджа се води Thinkdiag, поради което смятам, че софтът си е фирмена разработка. И чете Опел наравно с Форд. Мина ми през ума да пробвам приложението и с ЕЛМ, да видя дали ще се съешат и ако се получи, какво ще видя с него. Ама не ми остава време, че ме гонят и други задачи. Когато имам какво да споделя, ще го направя. Ако пък някой проявява интерес, може да го пробва с ЕЛМ-а си и да пише, че да не се занимавам и аз :D