Градски фокус

Започната от jo_jo, 08 Октомври 2024 15:51:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jo_jo

Привет, търся си градска кола (примерно 85% градско, 15% извън), че с мондео-то е малко тегаво из кварталните улици. Има приличен избор на фокуси(след 2014, от МП) из мобилето, но тук идва питанката - 1.5 дизел 95кс, екобууст (1л - 100/125кс), екобуст (1.5 - 150кс). Дизелът не знам с дпф-и ли е, как е за града, екобууст двигателите оправиха ли им проблемите, като гледам карат по 150 - 200к, но не знам дали е за първите версии?

Ако се появи екобууст на малко километри добра идея ли е?

Та, помагайте със съвети.

saggy

Със споменаването на "екобууст" отваряш кутията на Пандора в този форум. :))  Трябва админите да забранят тази дума, защото тя носи голямо разцепление и предизвиква безкрайни спорове.  :D
Порови се из раздела за Фокус и ще видиш още на първите 2 страници достатъчно теми за екобууст.

Ozzie

Дизелите със сигурност са с филтър за твърди частици, освен ако не е бил премахнат физически и софтуерно. Всички казват, че не са особено подходящи за градско, ама аз си перкам с такъв. Купуван е от Мото-Пфое през 2015 г., аз съм му втори собственик от януари тг.

Екобуст под 100000 км. вероятно е оферта, но пък смяната на ангренаж е +2000 лв. Извън Мото-Пфое са малко сервизите които се наемат с такъв ремонт.

Между другото някои от новите бензинки (тези с директно впръскване) също имат филтри за твърди частици.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

1.5 дизела според мен е най добрия избор - мотора е с 8 клапана ,сух ангренажен ремък ,няма съществени слабости

jo_jo

благодаря на всички за отговорите.

Alexi - има ли разлика между 95 и 120кс, че както мечо пух казва, колкото повече толкова повече.

Alexi

не мога да намеря солидни данни ,но ако 120 е 16 клапанов не си заслужава тъй като веригата между валовете е проблемна ( има сервизна акция за безплатна смяна ,но колата надали ще е купувана от БГ ,акцията е за Пежо с тоя мотор не знам за Форд важи ли )

Ozzie

120 коня със сигурност е с променлива геометрия на турбото.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

jo_jo