Бутон за усилване и намаляване на звука

Започната от Raka77, 05 Октомври 2024 18:07:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Raka77

Здравейте колеги,централния бутон подлежи ли на поправка,аз искам да усиля а той намаля.нещо което мога аз да направя или само подмяна спасява положениението.

ivchotr

И на моята уредба се държи по същия начин. Дразнещо е, ама аз ползвам управлението ѝ от кормилната конзола и не ми дреме много. Не го знам как точно е направен този потенциометър, но ако е с графитни пътечки, най-вероятно са компрометирани. Те се възстановяват трудно. Правил съм опити с други потенциометри, чиито пътечки са били с изтрити участъци и съм ги съживявал с полагане на графит от обикновен молив. Ама не изкарват много така. Имах идея да ги усиля с някакво лепило, демек да се получи лепило-графитна смес, ама така и не го направих. Ако е с друго устройство, вероятно ще е по-трудно да се ремонтира. Така, че май ще е най-лесно просто да го смениш.

Raka77

Някой път сработва,но повечето пъти намалява вместо да увеличи звука.инак и аз имам от волана командване ама си е дразнещо копчето

ivchotr

Аз този бутон го ползвам само за да си пускам радиото без да давам контакт с ключа.

F Focus

На твое място, както направих аз купи от "Али"-то 9 инчова(!) мултимедия баш за модела (поне 4/64 ГБ), която идва с рамката си според това дали си с климатик, или климатроник. Струва 460лв. и всички куплунзи съвпадат. Ако искаш камера за заден ход правиш съответното окабеляване назад. Забучил съм и кодо-четец ЕЛМ-327 Про( 20лв.), който чрез блутут прави връзка с медията и можеш при светване на чек-енджина да видиш за какво иде реч, и да изтриеш грешката, ако желаеш.

Raka77

Благодаря фокусе за предложението,но не ми се дават 500 лева ,засега остава така,по нататък ще видим

Raka77

Здравейте.Смениха ми бутона. всичко е точно,само стеблото е по дълго от оригинала и самият бутон излиза по навън.ще видя какво ще направя.

ivchotr

Raka77

Не,стандартен с четири крачета.вече мога да усилвам и намалям нормално, както и пускането и спирането на радиото.просто излиза по навън бутона и се виждат подсветките почти.

Водниядух1

Абе,колега-тоя Форд е явно много уморен- продай го... Не се майтапя,много врътки ти прави тая кола-ако беше при мен ,отдавна да има друг собственик,макар и на ниска цена.

Raka77

Чак пък уморен  (tooth) , когато вземаш на сляпо и си мислиш че знаеш и разбираш от коли,така се получава.определено ми разказа играта,но полека лека ще стане ако не се продаде до тогава.обява има ама в Гърция сега трудно се продава, още повече че съм на остров.взех я евтино ама вече ми излезе по скъпо,но трябва да има и такива инак форума заспива (rofl) .

Raka77