Мнения за Фокус МК3 комби

Започната от Фокус 3, 28 Август 2024 16:29:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Фокус 3

Здравейте! Вече 11г карам Фокус МК1 2000г. 1.6 бензин -газ. Много съм доволен от колата и от Форд ;D  Обаче остаря, има ръжда тук -там. На ГТП по новите правила мина на магия, и то след смяна на катализатора, с нов бензин 100 октана, и здраво загряване. Реших да взема дизел, пробвах разни марки, но си ме тегли към познатото. Мондео ми хареса, но ми е малко голямо. Карах Фокус 1,5 tdci 105 к.с. хечбек, нарочно минах по павета и дупки, за да се прояви тропане и тръскане, ако има проблеми колата - нямаше нищо, вози приятно стегнато, върви добре и ми хареса. Обаче като я проверих във VIN info и се оказа фалшива работа - връщан километража, имало е удари. Бих предпочел комби, гледах едно запазено и изглежда истинско, обаче е на 17 цола и не знам как ще е возията. Пък и на комбито май слагат по-твърдо окачване. Приятелката ми е Принцеса😜 Бяхме заедно на оглед на Пежо 308 хечбек 2012г , тя се возеше отзад. После сподели, че толкова друса и тропа пежото, та чак ѝ станало лошо. Оказа се, че за нея возията е най-важното. А пък моят ветеран не вози много изискано, обаче тя казва, че е супер.

F Focus

17-ки джанти ще са с по-ниско профилни гуми и със сигурност колата ще друса по-твърдо.
Хубаво си се насочил към "Фокус", ама тройката не е ли с бензиновият Екобуст двигател, или може и дизел?
Бих ти препоръчал "Фокус"-2 рестайлингов, какъвто читав търся отдавна, ама нЕма! >:(
Ако намериш такъв возията няма да изненада неприятно принцесата-моята е същата стока, ама колата много я кефи! ^-^
17-ки фордови джанти лесно ще продадеш!

Ozzie

Цитат17-ки джанти ще са с по-ниско профилни гуми и със сигурност колата ще друса по-твърдо.
17-ките за модела никак не са ниски. 215/50 е размера за модела, т.е. балона е почти 11 см.

ЦитатХубаво си се насочил към "Фокус", ама тройката не е ли с бензиновият Екобуст двигател, или може и дизел?
Ей, ти само кошмари сънуваш. Спокойно, има дизели дори и в MkIV. Преди няколко седмици, колега му писна да си къса нервите с едно 308 (Пежо) бензин / LPG и си купи, буквално за два дни, Фокус МкIII, 2011 г., дизел 1,6 85 kW.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Фокус 3

Дизели има 1,6 tdci, след фейслифта 2014г е 1,5 tdci - 95 , 105 или 120 к.с. Щом нафтова кола е по-екологична от бензинова с газ, ще взема нафта, тъкмо върви повече. Само че срещнах мнения, че Фокус МК3 вози по-твърдо и тропа понякога. Два броя хечбек карах, не тропаха, возят стегнато и бих казал не много твърдо. Обаче комби не съм пробвал. Искам МК3 след фейслифта, че е по-нова колата, с повече съвременни екстри.