Инфо за автомобил по ВИН-номер, или по последен рег. номер

Започната от F Focus, 25 Юли 2024 18:28:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Здравейте,
Не знам питането ми за тук ли е, но имам нужда от помощ-ако не е за тук, моля Админ, или Мод да го премести, където трябва, за което предварително благодаря!
Отдавна търся читав "Фокус"-2/2.5 с Дуратек 2.0 двигател, и когато някой ми хареса по снимки и поискам ВИН отговор нЕма-"пред сключване на договор за продажба сме", ама обявата продължава да си виси в мобиле-то! :)
Специално за "италианките" съм бил свидетел как джамбазин по регистрационният номер на колата, а не по номер на рамата получава много информация, ако колата, разбира се е обслужвана в официален сервиз на марката.
Вярвам, че ако някой даде инфо ще е много полезно за всички!
Благодаря предварително и Ви пожелавам хубава вечер, и Ви казвам наздраве! ^-^


ivchotr

Безплатният начин е да ровиш из Интернет. Понякога се намира информация и по двата номера на неочаквани места. Иначе има сайтове, в които срещу определена сума дават някаква информация, която пак идва от официалните дилъри. Последните пък понякога са склонни да дават такава и безплатно, но не всички. Зависи колко си убедителен :D И пак остават едни неясноти, защото аз например в оторизиран сервиз на местен дилър няма да стъпя, особено пък в "МотоПфое". Това обаче не означава, че колата ми не е в топ техническо състояние. Та с други думи, най-евтино ще ти излезе да закараш набелязания екземпляр в доверен сервиз, където да я проверят и да се разбере струва ли си да даваш пари за нея или не. Ако джамбазинът отказва такава проверка, прегърни го за последно и го забрави.

Жоро Петков

Каквото Ивчо ти е казал, а ако си решил да се набиеш с много пари просто отиваш на място, виждаш вин номера и си плащаш за 1 репорт.
1вото търсене в google изкарва цени от 8 евро - ти сам си преценяваш дали ти се дават :).

F Focus

Парите не са проблем-просто не знам как и къде да търся?
Отделно, че повечето търгаши не постват Вин-номер в обявата и никак не желаят да го изпратят! Не отказват при разговор по телефона, но-след 20 мин. ще го изпратим. Звъня след часове-в момента сме със сериозен  купувач, който ще я купи...а колата продължава да си стои в "мобиле"-то! Последен пример от вчера-фейслифтов Фокус-2 в Сливен с пробег 102 000км.!?
 :))  След два разговора по телефона-нищо! Ако някой желае да го погледне-цената е 9900лв.

Жоро Петков

Нз ама тая автокъща предлага 2 такива фокуса- единия е на 102 другия на 192. Според мен ако сумираш 2те числа ще получиш реалния пробег на 2те добичета

F Focus

Ако е така пак добре, но надали-най-вероятно едната е над 300Х., а другата на около 250Х.! ^-^
Както и да е-категорично приключих с тази ибява!

ivchotr

Бягай от такива търгаши. Щом отказват да дадат информация, значи се притесняват от проверката.

perun

Абе всичко добре, ама ми е интересно как в мрежата е пълно със сайтове дето с/у заплащане дават информация при положение ,че за тази информация трябва да имаш достъп до дилърската програма/софтуер на Форд...?!?

Ozzie

Цитат на: perun в 27 Юли 2024 01:01:49...ама ми е интересно как в мрежата е пълно със сайтове дето с/у заплащане дават информация...
Личното ми мнение за такива сайтове - капан за наивници.
Казвам го, 'щото реших веднъж да прежаля едни 20 лв.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

То и това е така. Някои ползват каналите на дилърите. Ама даваш парите и каквото излезе. И както писах по-горе, ако конкретният кош не е влизал в дилърския сервиз след изтичане на гаранцията, парите отиват на вятъра. Затова най-добре е да се прегледа в доверен сервиз преди покупката, че да знае човек за какво си дава парите. А и после ще има конкретен майстор за пребиване :D


Ozzie

То и в сервиз не винаги може да се установи всичко.
Бая време мина, не помня всичките проблеми които имаше таралясника, дето купувача го беше водил в два сервиза и в двата му казват "колата е перфектна", пък тя имаше поне два не малки проблема.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

F Focus

Абе колата, ако е в София, или някъде що-годе наблизо (до 200км.) ще си я огледам сам, ще преценя и няма да ми трябват сайтове за проверка, ама да бия път до Сливен на 300км. в едната посока без да искат да ми пратят ВИН-номер и снимка на отворена шоф. врата, за да видя състоянието на гуменото и уплътнение няма как да проявя интерес! След толкова закупени от мен употребявани автомобили не съм ползвал проверка чрез сайтове и не съм се излъгал (минутки за реклама! :)) Явно джамбазите стават все-повече некоректни, чак оскотяват и онагляват! (: Не се учудвам-отдавна съм се убедил, че балъците по нашите земи ( и не само) ще измрат последни! Пример-сега да открия поредната финансова пирамида ще спечеля доста лев-пресен пример отпреди месец-два !П.С. Дотук съм купил само един автомобил от авто-къща и не съжалявам! Винаги предпочитам да купя регистриран автомобил от собственик, като сегашното добиче.