Перка на радиатора, Фиеста 1.6тдци

Започната от Valioka41, 04 Август 2023 18:17:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Valioka41

Здравей те. Закупих си Форд фиеста 1.6тдци 90коня, мк6, 2008г.имам проблем с вентилатора на радиатора, при работа на мотора на място включва на 94градуса направо бързата степен, бавната я няма никаква. При шофиране на равно или за на горе държи 80 градуса и постоянно перката работи на бързата степен, за на долу след около 300 метра спира. Първата степен я няма никаква. Сменил съм температурен датчик, проверих реостат, бушони, релета, колата няма никакви грешки. Бихте ли ме насочили какъв може да е проблема или някъква схема дали има някъде модул. Какво я кара да работи само на 2 ра степен а като подам ток през релето на 1 ва степен тръгва.

dido

Колега не бях влизал във форума отдавна и сега видях за твоя проблем. Не съм майстор но ти пиша защото имах подобен случай. Форд фиеста 1.25 бензин. Още със закупуването ми направи впечатление че при топло време в задръстване и по магистрала с висока скорост течността леко прикипява при работеща перка но от време на време доливах и си карах спокойно за 5 години пукна 5 казанчето но вътре показваше нормална температура и си ги сменях . По време на едно обслужване смених термостат температурен датчик и ефект нямаше.  На моя форд трябва да смениш перка иначе не се ремонтира. Затова когато ми падна втора ръка същата за 50 лв. Я смених и край. Това е. Оказа се че по някаква причина първа скорост не тръгва и перката включва чак на втора когато температурата е по висока и ако е лято не смогва да охлади и течността леко започва да кипи или ако има стар маркуч или казанчето потдават. Така че ако си решил проблема добре . Иначе го написах и ако някой друг с подобен проблем го прочете дано съм бил от полза. Все пак има малка вероятност от платката да не подава коректно информация към перката. Но в моя случай не беше. Макар и със закъснение дано съм помогнал.

Valioka41

Благодаря колега ,при мен изглежда ще се окаже от разменени кабели . Може ли някой да ми каже при студен двигател с включен клматик, вентилатора на радиатора на 1 ва или 2 ра степен работи.благодаря