Тропане отпред в дясно

Започната от bibibi1970, 27 Октомври 2023 14:29:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bibibi1970

Здравейте, колеги. Има странно потропване чува се отпред вдясно, когато се минава по неравности или леки дупки на пътя. През легнали полицаи го няма. Сменени са двата амортесьор с тампони и лагери, от дясно шарнири накрайници, биалетки. Сменям е заден тампон на носач, беше скъсан. Много изнервящо е и веече не знам къде да търся. Някой имал ли е този проблем? Колега със същия форд има същия проблем и няма решение. При свалени биалетки пак тропа/така изолирам реактивната щанга/. Давайте предположения. Благодаря.

ivchotr

Tака описани смените дават недостатъчна информация какво точно е сменено и трябва да се гадае. Ако съм разбрал правилно, не са сменени сайлентовите (повечето им казват селенови) втулки на носачите. Не мога да рабера дали са сменяни накрайниците на кормилните щанги, които също са шарнирни. Ако не са сменяни, поне ги проверете дали са здрави. Имайте предвид, че дори изглеждащи като здрави, пак могат да тропат. Сайлентовите втулки се проверяват лесно от човек, който разбира от този проблем. Ако сте сменили шарнирните накрайници на кормилните щанги, но не сте сменили шарнирите на носачите, проверете и тях.

bibibi1970

Колега всичко от дясно по окачването е сменено .А знаете ли как да проверя селеновата втулка?Благодаря.Имам чувството е някаква вибрация се получава и се чува отпред.Усещането е все едно има разхлабена джанта.

ivchotr

С този инструмент: ЦЪК става най-лесно, но може и с обикновена щанга за гуми или нещо подобно. Идеята е да се разклати колелото така, че да се видят луфтовете във втулките. Колата се вдига на крик, инструментът се подлага под колелото и крикът се отпуска така, че колелото да стъпи над инструмента с леко усилие, позволявайки му все пак да се движи. После колелото се клати с инструмента навън - навътре и напред - назад и се гледа има ли луфтове по окачването и съответно къде са. Ако установите луфтове във втулките, при смяната им трябва да спазите едно основно правило - стягането им се извършва при положение на колелото стъпило на пътя при обичайното му състояние. Ако колелото с носача висят от крика и се стегнат така, при заемане на обичайното положение на носача гумените тампони във втулките се напрягат и когато колелото се наложи да мине през някаква бабуна, се напрягат още повече, което води до бързото им скъсване. Пробата най-лесно се извършва на канал.

bibibi1970

Цитат на: ivchotr в 28 Октомври 2023 11:03:00С този инструмент: ЦЪК става най-лесно, но може и с обикновена щанга за гуми или нещо подобно. Идеята е да се разклати колелото така, че да се видят луфтовете във втулките. Колата се вдига на крик, инструментът се подлага под колелото и крикът се отпуска така, че колелото да стъпи над инструмента с леко усилие, позволявайки му все пак да се движи. После колелото се клати с инструмента навън - навътре и напред - назад и се гледа има ли луфтове по окачването и съответно къде са. Ако установите луфтове във втулките, при смяната им трябва да спазите едно основно правило - стягането им се извършва при положение на колелото стъпило на пътя при обичайното му състояние. Ако колелото с носача висят от крика и се стегнат така, при заемане на обичайното положение на носача гумените тампони във втулките се напрягат и когато колелото се наложи да мине през някаква бабуна, се напрягат още повече, което води до бързото им скъсване. Пробата най-лесно се извършва на канал.
Идеята е някой ако е имал подобен проблем да споделя. Имах подобен проблем с едно рено като завия наляво и се получаваше едно стържене от пред все едно е накладки. Оказа се че се мести тръбата на гърнето и опира леко в купето. Прави такъв резонанс че все едно жули нещо по диска. И тук явно е нещо подобно и се предава по купето и се чува отпред. Идеята е за нещо подобно. Ако го намеря ще пиша. Търсенето продължава.

F Focus

Лично аз многократно съм се убедил, че трудно мога да определя откъде, аджеба идва някакъв звук в автомобила, та затова отдавна не смея да определя местоположението-трябва да се отиде при човек с опит с марката.

ADiDimitrov

Ако окачването е здраво, остава разбита рейка! При мен беше заден тампон на носача и то сменян на 3 месеца. Така че това че си сменил всико няма гаранция че е изкарало и гаранцията си :-\