кой е бушона???

Започната от SICKandPROUD, 12 Ноември 2012 20:38:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SICKandPROUD

Привет колеги.Днес видях ,че задните светлини (не тези като дам на задна предавка) от дясната страна не работят.Странно ми стана,защото вероятността и двете крушки да изгорят едновременно е малка,все пак смених ги, но няма ефект.Остава бушон да е.Та исках да ви помоля да ме упътите каде се намира и кой е, нямам книжката от колата!!!.Днес уж ги гледах и не видях изгорели,под волана не съм още защото беше тъмно ,но и тях утре ще прегледам.Благодаря предварително !

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Иван Вълков

Ето линкче с предпазителите My Link

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

tropper

Целия десен стоп/габарит ли не ти свети? Мигачите светят ли?
Провери и кабелите.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

SICKandPROUD

Целия десен габарит не светеше,но успях да го оправя.Проблема беше в бушона.Интересното беше че , самият бушон беше изваден на кабели а не в гнездо. явно предишният собственик е видял някакъв зор там.
Иначе благодаря ви за бързите и адекватни отговори  (buddies)

tropper

Цитат на: SICKandPROUD в 13 Ноември 2012 12:30:02
...Интересното беше че , самият бушон беше изваден на кабели а не в гнездо. явно предишният собственик е видял някакъв зор там....
И аз съм виждал подобен зор, ама в моя случай с бушона за вентилатор/климатик. Това се случва когато се разхлабят контактните пластини на таблото, в които влиза бушона и не дават добър контакт. Като е лош контакта, той се нагрява и топи пластмасите около себе си, включително съм имал и здрав бушон с разтопена пластмаса  ??? Тогава варианта за изваждане на предпазителя на кабелни обувки навън е приемлив компромис, стига обувките и жиците да са здрави и качествени  (thup)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

SICKandPROUD

Цитат на: tropper в 13 Ноември 2012 13:16:16
И аз съм виждал подобен зор, ама в моя случай с бушона за вентилатор/климатик. Това се случва когато се разхлабят контактните пластини на таблото, в които влиза бушона и не дават добър контакт. Като е лош контакта, той се нагрява и топи пластмасите около себе си, включително съм имал и здрав бушон с разтопена пластмаса  ??? Тогава варианта за изваждане на предпазителя на кабелни обувки навън е приемлив компромис, стига обувките и жиците да са здрави и качествени  (thup)
Ами на мен предпазителя така се беше разтопил обилно по обувките, че бая си играх да ги почистя и ползвам наново,докато намеря нови...
Иначе като изпробвах дали работи усетих малко нагряване,надявам се да ме издържи няколко дни :)