Дискове и накладки Мондео МК3

Започната от Cvetoslav90, 25 Май 2022 11:15:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Cvetoslav90

Здравейте ! Можете ли да ми препоръчате дискове и накладки за Форд Мондео МК3 ?

F Focus

И на мен сравнително скоро ми предстои същото, та бих препоръчал "АТЕ", но САМО, ако са произведени в Чехия(пише го на опаковката и кодът на производителят е: 4006633......), и са закупени от доказан вносител-за мен "Тех-ко" е такъв.
Ако тези означения на опаковката ги няма-бягай далече!

saggy

Пичове, 'сичко е относително. Сложих оригинално АТЕ дискове и накладки отпред. Проверих го, че е оригинално по баркодовете в сайта на АТЕ. След няколко месеца градско каране излезнах на магистралата, наложи се рязко спиране от 140км/ч до 0км/ч и в последствие почна леко да ми вибрира воланът при по-рязко намаляване при скорост над 80км. Не знам изкривиха ли се, накладките ли не се бяха напаснали достатъчно, но това е ефектът. Понеже става рядко и вибрирането е леко, не съм се занимавал да шлайфам дискове и тн. Та, изводът е ми е, ако ги сменяш в сервиз говори с техника от какво е доволен и слагай това. АТЕ са много добри дискове и накладки, но ето случай от реалния живот.

ivchotr

Зверските спирания влияят зле на почти всики марки дискове. Особено ако след това не им се даде възможност да се охладят.

saggy

Тук се говори точно и ясно как се получават нещата с накладките: https://www.youtube.com/watch?v=hsqXqKOd33g&ab_channel=WeberBulgaria