Регулиране на фарове

Започната от mitkovimpela, 11 Януари 2022 10:19:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mitkovimpela

Здравейте, живи и здрави на всички. Колеги търся съвет как се регулират фаровете на горе и на долу на Фокус 2004г. Смених десния фар и много надолу свети обаче не знам, как се регулира, благодаря ви предварително.

ivchotr

Има пластмасови врътки за шестограм. Едната е за нагоре-надолу. Другата е за ляво-дясно. Коя за кое беше, обаче съм забравил. Като започнеш с регулировката, гледай накъде се мести рефлекторът вътре и ще се сетиш какво да правиш. Добре ще е преди да започнеш с въртенето, да нагласиш върточето за ел.преместване във височина на положението, в което фаровете светят коректно при ненатоварен автомобил.

mitkovimpela

Цитат на: ivchotr в 11 Януари 2022 12:41:47
Има пластмасови врътки за шестограм. Едната е за нагоре-надолу. Другата е за ляво-дясно. Коя за кое беше, обаче съм забравил. Като започнеш с регулировката, гледай накъде се мести рефлекторът вътре и ще се сетиш какво да правиш. Добре ще е преди да започнеш с въртенето, да нагласиш върточето за ел.преместване във височина на положението, в което фаровете светят коректно при ненатоварен автомобил.

Благодаря , но ще се ходи на реглаж защото мога много да ги вдигна и ще заслепявам колегите.

ivchotr

Така е най-добре, ако не знаеш какво да правиш.

locke