Фокус Мк2 комби - вентилатор охлаждане на радиатора

Започната от bhborisov, 22 Септември 2024 19:45:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bhborisov

Здравейте, имам доста банален проблем и липса на опит с този модел. Смених (в сервиз) вентилатора на охлаждането на радиаторите, защото не сработваше. Днес пуснах за проверка климатика и новия вентилатор (който се оказа цифра) също не сработи. Логично е да има някъде неработещ датчик. Ако някой е решавал подобен проблем, ще бъда благодарен за всяка информация, преди да се озова при сервизните магьосници.

ivchotr

Изчака ли малко колата да поработи на климатик, преди да извадиш генералния извод, че вентилаторът не работи?

Ozzie

поооо принцип, редно е вентилатора да сработи почти веднага, след пускане на компресора на климатика
При някои коли се чува, при други трябва да се види, 'щото вентилатора не вдига толкова много шум.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

bhborisov

Цитат на: ivchotr в 23 Септември 2024 18:43:14Изчака ли малко колата да поработи на климатик, преди да извадиш генералния извод, че вентилаторът не работи?

Да, изчаках го 10-на минути.

Цитат на: Ozzie в 23 Септември 2024 19:35:21поооо принцип, редно е вентилатора да сработи почти веднага, след пускане на компресора на климатика
При някои коли се чува, при други трябва да се види, 'щото вентилатора не вдига толкова много шум.

Бърках в него с риск да ми удари пръстите и да - не работи.

ADiDimitrov

Ако имаш проблем с климатичната система , пак няма да сработи вентилатора. Но така както го описваш ми звучи на релето за вентилатора или бушон евентуално.

ivchotr

Има вариант и да е налице комбиниран проблем с неработещ коректно климатик и проблем с първата степен на вентилатора.

Но е възможно да е изгоряла и клемата на захранващия силов ток за вентилатора. При мен се беше случило така. Всичко е изправно, ама няма захранване през буксата. Самата букса е с няколко клеми, като две са по-масивни от другите. Една от яките не беше контактувала както трябва, беше искряла и съответно прегоряла. И вентилатор йок.