Теч на антифриз

Започната от galiosh, 19 Май 2021 16:57:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

galiosh

Колеги имам проблем с лек теч на антифриз. Днес свалих кората да огледам на свякъде, и греда няма видими течове от маркучите, видях само да се събират капки на скоростната кутия точно под масления филтър, загрях колата перката включи изключи, горният маркуч на радиатора е топъл, но долният е студен, това нормално ли е? Има парно. Антифриза намаля с 5-6 мм в казанчето ония ден долях и сега не се вижда да е паднал, но под колата имаше локвичка и по кората доста се бе събрало.
Ford Focus 1.6 TDCI 90к.с 2006г

ivchotr

Този мотор не ми е познат в подробности, но ако има охладител на маслото, както при 1.8 ТТДИ, проблемът може да е в него. На нашия беше протекъл именно той и губеше доста антифриз от там.

galiosh

Има охладител и мен ме навежда мисълта на него, но е наврян в кучи г*з, приказвах с брат ми той е механик, но за съжаление не е в БГ и той ми каза че на 90% е от него, каза да го огледам добре ама ще падне разглобяване, или е спукан или от уплътнението.

Ozzie

@galiosh
Огледай тялото на термостата и по-точно, там където е датчика за температурата.
Фиксирането на последния става само с една скоба, уплътнението към тялото е с О-пръстен. Според мен, не особено надеждно срещу пропуски на течност.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Tермостатът му не е ли на видимо място?

galiosh

На видно място е днес пак оглеждах термостата и масленият радиатор, но без разглобяване няма да се размине.