Твърда возия на Ford Focus Mk2 1.6 109 кс комби.

Започната от rlinkov, 29 Ноември 2020 17:27:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rlinkov

Притежавам Форд Фокус 2011 година комби. Проблемът ми е че при неравен път или дупки по пътя тръска ужасно. Всички са на мнение че ходовата част е наред. Притежавах огледален такъв Форд Фокус 2007 година който возеше като лодка, и имам база за сравнение. Форда от 2011 година е по висок с около 3-4 см. Е ли възможно да е подсилвана ходовата част и когато не е натоварен да вози твърдо?

F Focus

Много е вероятно да са сменявани пружините, или на оригиналните да са монтирани междувиткови пластмасови втулки, което е най-неразумното решение.
За начало погледни отдолу, но щом колата е по-висока с 3-4см,. което е повече от един инч със сигурност има намеса.
И, аз имам намерение да повдигна колата с около 1,5-2см., не повече и ще проверя при руснаците възможно ли е да стане с подложки под(над) пружините-ако не става няма да се занимавам.
М/у другото в с.Крън-Казанлъшко правят много качествени пружини за всякакви марки, модели и желания.

zz_stefanov

Това е моята с гуми 16" .  Смятам. че вози добре, но не мога да я съпоставя с твоята.

F Focus

Това си е съвсем нормална и добра "стойка" на Фокус-според мен.

zz_stefanov

Аза това му го давам за пример. Обаче няма ли някаква грешка, 2011 не е ли вече Мк3.

rlinkov

saggy

Даже май до септември-октомври е МК2. Моят е Май-2011. Возията му отзад и отпред е добре - нито мн твърда, нито мека. Бих казал, че е комфортна за този клас.

ivopolr

Аз не можах да се справя с тази твърда возия на моя Фокус. Смених амортисьори, пружини и пак - мина ли през неравности, все едно каруца карам. В захласа да реша проблема дори купих пълен комплект оригинални амортисьори  от ибей ама до поставянето им не се стигна. Междувременно ми застана едно Мондео мк4, купих го и реших проблема с возията! (tooth)

zz_stefanov

Е то аз го смятам, че вози добре, защото преди карах една служебна Шкода рапид. При нея усещането е, че се возиш във варел.
Всичко е относително.

Тук някъде четох, за Мк3 имало разлика в окачването според нивото на оборудване, дали го има това и за Мк2-2,5 ?

ivopolr

Моя Фокус е хечбек, ниво Тренд - 2006г. От чисто любопитсво се качих в един Фокус хечбек 2010г. ниво Титаниум, на колега. Никаква разлика във возията. По принцип Титаниума е спортно ориентиран така, че заводски може би окачването му е  по-твърдо отколкото например на Джията, която се води луксозен клас. В момента обаче официалните дилъри предлагат един вид  афтърмаркет оригинални амортисьори за всички видове Фокуси мк2. Предните са еднакви, различават се само задните - според дали са за хечбек и седан или за комби.

iwo_19

фокус  Титаниум няма, има  джия. Все  едно и също е  и показва само нивото  на екстрите. Пружини , амортисьори, акумулатори  и т.н.   титаниум  няма. Титаниум  има  Ц макс, което  е все едно джиа. Спорта  е   RS  което пък е съвсем  различна тема.

zz_stefanov

Зависи от пазара, всяка сутрин минавам покрай една същата като моята Мк2,5 , но с дясна дирекция, на която с едри букви отзад пише 'ТИТАНИУМ'

ivopolr

Цитат на: iwo_19 в 30 Ноември 2020 21:16:37
фокус  Титаниум няма, има  джия. Все  едно и също е  и показва само нивото  на екстрите. Пружини , амортисьори, акумулатори  и т.н.   титаниум  няма. Титаниум  има  Ц макс, което  е все едно джиа. Спорта  е   RS  което пък е съвсем  различна тема.
Я да видим тук?!: https://www.carmagazine.co.uk/car-reviews/ford/ford-focus-20-tdci-titanium-2007-review/
Пък спортно ориентирани има и ST.

saggy

iwo_19

Цитат на: zz_stefanov в 30 Ноември 2020 21:29:27
Зависи от пазара, всяка сутрин минавам покрай една същата като моята Мк2,5 , но с дясна дирекция, на която с едри букви отзад пише 'ТИТАНИУМ'
Вчера видях голф с червено-сини  къси светлини / направо като полицейски буркан/ , ама на магазина няма такива. В кварталния магазин има всякакви надписи, на паркинга има едно БМВ на което на емблемата пише друго. Един циганин си сложи на умрялото БМВ емблема 330 и плаши опелите.

zz_stefanov

Е горе много ясно ти показаха, че има фокус с ниво на оборудване 'титаниум' и че това не е само за С-МАХ. разгледай и обявите за продажба на коли.
Виж стр.10, 16 от поста на #saggy :  https://fordbg.com/forum/index.php?topic=11804.msg140277#msg140277
Какво да спорим повече.

ivopolr

По припнцип окачването на хечбеците е два вида "стандартно" и "спортно"- за автомобилите със спорт-пакет. Чудя се дали и при комбитата има различни видове окачване.

locke

Цитат на: ivopolr в 30 Ноември 2020 19:09:25
Аз не можах да се справя с тази твърда возия на моя Фокус. Смених амортисьори, пружини и пак - мина ли през неравности, все едно каруца карам. (tooth)

Толкова ли е зле  :o аз карам предния модел и е същото през неравности, иначе на гладък път става.
После се повозих на пежо 307 защото ми допада и там същото думкане през неравности ... сякаш единствено мазда 3 са по меки

ivopolr

На равен път е добре, аз говоря за  множество начесто неравности по пътната настилка от рода на павета, накъдрен и напукан асфалт. Возил съм се на Фиеста 2010г. и бях учиден, че по-добре поглъща тия неравности и има по-мека возия от Фокуса.

PS: Днес ми броиха парите а утре сме на нотариус. Продадох Фокуса!

saggy

Цитат на: ivopolr в 01 Декември 2020 16:33:07
На равен път е добре, аз говоря за  множество начесто неравности по пътната настилка от рода на павета, накъдрен и напукан асфалт. Возил съм се на Фиеста 2010г. и бях учиден, че по-добре поглъща тия неравности и има по-мека возия от Фокуса.

На мондео ли се качваш?

ivopolr

Да, имам го от 3 седмици, ама май вече започнах да спамя, тема та е за друго.

saggy

Относно темата - моят фокус вози комфортно, но от 5-6 месеца започвам да усещам едно разтрисане отзад при неравности, та даже и усилен шум отзад при преминаване през неравности. Може и амортисьорите да са поизпуснали малко, но истината е, че пътищата ни са ужасни и добре стегнат автомобил се разтропва след няколко години каране тук.

locke

Цитат на: ivopolr в 01 Декември 2020 16:33:07
Возил съм се на Фиеста 2010г. и бях учиден, че по-добре поглъща тия неравности и има по-мека возия от Фокуса.

Фиеста не са лоши, но две неща ме отказаха - нямат уредче за температура на таблото и отзад са с барабани, вместо с дискове  :o