Датчик за налягането в гумите

Започната от kanas_1, 28 Октомври 2021 09:26:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kanas_1

Нещо неприятно ми се случи днес! Както си карам на един светофар, при потегляне ми се появи съобщение tyre sensors not detected check handbook  !!!
изчистих го с ОК налягането в гумите си е нормалното, но след всяко палене ми излиза съобщението  и си държи на своето, че не отчита датчиците в гумите и точка!  ::)
По принцип не съм удрял странично гумите в бордюр или нещо друго, а и стана в движение?!
Скоро, преди половин месец сменях гумите,но от тогава нямаше проблем( за да изключа възможността че при смяната на гумите, мърлячите от динамед нещо са направили). Доколкото знам от колеги, датчиците имат батерии и оттам може да идва проблема ???
Някакви насоки?
Някой имал ли е подобен проблем
как го решил
Колко му е струвало  и къде?
Благодаря на всички отзовали се!
Лека и безаварийна!!!

Жоро Петков

Живота на батерията на сензоирте е между 3 до 5 години. Ако са минали има голяма вероятност да е посвършила.
Обикновено батерията е капсолована в корпуса на датчика. Евентуално може и да има начин да се отвори и да се "побългари" иначе смяна с нов датчик - или китайски или оригинален.
Китайски има от 15 долара до 60 долара. Официално са ок. 120лв парчето.
Другия вариант: https://www.olx.bg/d/ad/datchik-za-nalyagane-v-gumite-tpms-sensor-ford-ford-CID360-ID7arAz.html#f7df49345f аз взех от този човек за стария фокус и наистина бяха оригинални на FoMoCo UK (нз каква врътка върти дали ги "взима" от МП Сливен), но са тествани и работят.
Ако не влизаш със форскан и спираш системата.

kanas_1

Да , така е колата е 2015 година и последната година с летните  гуми имах ядове със задна лява, издишаше по малко, но не разбрах от къде. дали е вентил или нещо друго,даваше често проблеми с налягането. Може от това често сигнализиране да се е изтощила по-бързо бат-а :-\. Както и да е днес гледам че не свети вече !!!?
Ще го наблюдавам и ако пак светне или ще ползвам  линка който си дал( благодарско), или ще видя да го спирам . А форскан лайт не е ли само за диагностика?!

Ozzie

Цитат на: kanas_1 в 29 Октомври 2021 11:23:51А форскан лайт не е ли само за диагностика?!
Какво могат или не различните версии на FORScan:
https://forscan.org/comparsion.html
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...