Ъпдейт на софтуера на Мк2 1.6 - 100к бензин

Започната от sa6ster, 24 Август 2020 10:53:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sa6ster

Здравейте,

В Мото Пфое има промоция за безплатен ъпдейт на софтуера на двигателя и проверка на климатика.

Заслужава ли си такъв ъпдейт?
Дали от някъде може да намерим какво точно правят тези ъпдейти?
В Английския форум хората казват как зпаочва да им върви колата по-добре и тн.. Ама да не вземат някоя Еко простотия да направят и от 100 коня да го downgrade-нат на 90.

Някой ходил ли е да тества?

Поздрави,
Sa6

ivopolr

Ами запитай ги дали ще ти даунгрейднат софтуера в случай, че не ти хареса. Аз тези ъпдейти си ги равя сам и не съм забелязал негативи след преминаване на по-нова вресия.

jo_jo

sa6ster

Аз ги питах по телефона какво представлява промоционалния преглед.
Момчето много старателно около 5 пъти повтори, че ъпдейта на софтуера е по-желание и че изтрива предишни направени промени (все едно някой би правил чип тунинг на тоя двигател).
Като отида на място в четвъртък ще ги питам за връщане на предна версия и дали нямат някоя карта с повече коне :D :D :D

ivopolr

Ето тук   http://civil.iffc.ru/elmconfig/pcm_frw.htm са официалните фърмуери за коли като нашите. По двигателя на твоя автомобил намери последната версия на софтуера в графата "Module number" /нап.: 5M51-12A650-GA/ и пусни едно запитване из интернет за отзиви.

sa6ster

Минах, няма разлика във вървенето след ъпдейта- от 2011г.. а  до сега защо са си питали ушите- никой не знае (моя фокус е бил гаранционен до 2012, да не говорим, че го взех от Мото Пфое 2015г).

Новонапълнения ми климатик не охлаждал - е охлажда си- измерено.

И уж щели да гледат ходовата част, ама не вярвам да са го правили, че от известно време притропва по дупките.

Като цяло нищо и половина, припомних си защо не ходя в Мото Пфое - поне не ми взеха пари.