Focus mk2 1.6tdci няма мощност

Започната от mishomisho, 05 Юли 2020 16:45:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mishomisho

Здравейте, имам ford focus 1.6 tdci 109 ps 2004 година, колата нямаше мощност и пушеше и я вкарах на сервиз.
ремонта, който извършиха е уплътнения на дюзите и два тънки маркучета които казаха, че са за газовете или по точно за катализатора.
И като я взех казаха, че са сменили и някакъв drucksensor.
Вчера я взех но същата работа, колата няма мощност.
колата едва едва вдига 140 km/h.
Знам, че ще кажете диагностика, но имам един такъв апарат но не ми показва никакви грешки.
Някой да предположе нещо?

Ozzie

Цитат на: mishomishoЗнам, че ще кажете диагностика...
И живи данни!  :D
Каква е тази диагностика която я имаш? Може да влезеш и в тест- менюто (натискаш и задържаш бутона за нулиране на дневния километраж и даваш на контакт) и да видиш какви грешки има записани. Виждат се като се стигне до подменюто DTC.
Иначе, когато една кола с турбокомпресор умре, то най- вероятно самото турбо не работи съвсем адекватно. В случая, можеш да провериш, дали работи променливата геометрия.
Преди няколко месеца лекувах загуба на мощност, заради не работещо управление на променливата геометрия, което пък не работеше, защото EGR клапана беше манипулиран и не подаваше обратна връзка към компютъра. Та нещата са навързани като свински черва и точен отговор, как да си решиш проблема не е лесно да бъде даден. Темата за моя проблем -> https://fordbg.com/forum/index.php?topic=11336.msg136217#msg136217

P.S. Колата ти EURO3 или EURO4 екостандарт е?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

mishomisho

mishomisho

рто някои снимки data stream.

Ozzie

На първата снимка, показателя MAP е налягането което прави турбото. За празен ход, показаната стойност е О.К.
Виж, при 4-та предавка и 1500 оборота, дали след рязко смачкване на педала до ламарината и задържане така, ще има пик до около 215-230 кРа. Някъде там трябва да е. Ако не прави този пик, търси кахъри по управлението на променливата геометрия, като почнеш от самата вакуум помпа. Тъпото е, че клапана който управлява геометрията е наврян на Манчо в кътния - от задната страна на блока, над дясната полуоска. Актуатора е лесен за проверка, той поне е отпред.
Виж в менюто на устройството, дали няма показател VGT, който да отчита на какви проценти е геометрията на турбото.

P.S. Тая джаджа записва ли данните във файл или е само за текущо гледане?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

mishomisho

само текущо е.
преди малко се върнах от сервиз и ми казват, че катализатора е задръстен понеже дифтунгите испускали твърде много време и се е задръстил.
А сега свети някаква лампа  червено зъбно колело с удивителен.
И никой не знае от какво е.

Ozzie

Очевидно е, че ще се мъчиш сам. Джаджата която имаш, вероятно не е лоша, ноооо.... сякаш щеше да е по-добре да си дадеш парите за това.

Не е задължително да го поръчваш от китайците, вероятно може да има препродавачи и по географските широчини където си (имам съмнения, че Плевен в подписа ти е донякъде формално), може би на малко по-висока цена, но пък няма да чакаш месец- два за доставка.
Как се свързва към компютър, настройки и др. съм писал в един друг форум -> https://peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?p=1442782#p1442782

mishomisho

а нешо за тази червена лампа на зъбно колело и удивителен в него?

mishomisho

преди малко идвам от сервиз и ми разпечата всички грешки които има колата, но каза че този който е Р2585 се прави само във форд и това било нещо като адблу от долу под колата което е с отделен резервоар и трабвало да се напълни и само във форд ги правили. И така колата ще се отпуши казаха.
другите грешки са изтрити.
ще ходя до форд да го напълня и ще видим дали е от това.

Ozzie

Тези те вземат за канарче или са по-големи олигофрени от.... не мога да намеря база за сравнение.
AdBlue има само при SCR катализаторите на EURO6.

mishomisho

даже от долу ми показа резервоарчето.
не е адблу а каза че е аддитиф за дпф.
и е някакъв червен и е празно наистина резервоарчето.

Ozzie

Съдейки, по това, че мотора е на Пежо / Ситроен, може да е същата течност която се използва във въпросните марки - EOLYS, но не твърдя със сигурност.
Както е тръгнало, може от EURO3, направо да мина на EURO6.  (tooth)

mishomisho

четох из форумите, наистина е еолис.
ще видим във форд колко ще струва цялата работа.
А дали ще се оправи колата...

iwo_19

Махай  ДПФ ,  ще  влезеш  в  сериал...

mishomisho

Тук не става, взимат колата направо.

ADiDimitrov

Цитат на: mishomisho в 09 Юли 2020 20:55:05
Тук не става, взимат колата направо.
да не те отчайвам но кръстника с същия мотор но с Волво го игра тоя филм. Два пъти в сервиз на Пежо долива , ефект временен два тира месеца и пак същото! Накрая шутира ДПФ а и всичко приключи! Явно тия ДПФ си имат живот км. и като приключат течността не ги спасява! Помисли за смяна на автомобила!

mishomisho

Така и ще направя, но трябва да я оправя, че да мога да я продам.