Проблем охладителна система

Започната от Йорданов, 23 Март 2020 19:58:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Йорданов

Здравейте имам питане относно охладителната с.ма на форд фиеста5 1.3 69 к.с бензин. Казуса е следният колата не загряваше и сменихме темостата плюс целият корпус на термостата. Започна да си загрява нормално но перата на високите обороти почти не изключва. Закарах я на майстора и той ми каза че може би водната помпа не работи, сменя и пак същата ситоация. Смени капачката на раширителя и датчика за температура същата ситуация. Антифриз а не намалява, от наблюденията които имам горният маркуч е леко топъл а долният студен. Парно има и то доста силно маркучи те са горещи какво може да е БЛАГОДАРЯ предварително

ivchotr

Ако колата не е прегрявала преди да смените термостата, значи тогава помпата е била наред. Чак пък такова стечение на обстоятелствата да се срине помпата след смяна на термостата не, че не е възможно, но ми се струва малко вероятно в случая. Защото след смяната на термостата колата загрява нормално. Ако помпата не бачкаше, и в двата случая щеше да имаш прегряващ двигател. Възможно е да не се е обезвъздушила системата и покрай датчика за включване на вентилатора да е останал въздух. Системата би трябвало да се обезвъздушава сама, ама не винаги се случва. За да не се изключва втората степен на вентилатора, е възможно да има някакъв проблем в резистора за тази скорост или някъде другаде по ел. инсталацията. Предполагам няма начин да сте обърнали термостата наопаки.

Йорданов

Ще пробвам да сложа старият термостат и ще видя какво ще стане а може и да има запушен радиатор ще пиша когато разбера