отключване задна лява врата

Започната от To4kata, 21 Март 2020 14:25:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

To4kata

Като се самоизолирах в къщи реших да си огледам проблемите по колата. Слава Богу не са много.
Вече доста време задна лява врата прави проблеми със заключване/отключване.
Преди не искаше да се заключва. Сега е на фаза да се заключва от централното, но не ще да се отключва.
Отключвам я механично от бутона отвътре.
Машинка ли е за смяна или трябва някаква профилактика? Все пак частично работи.

ivchotr

Огледай кабелите да няма някой окислен, неконтактуваш, прекъснат. Най-напред в буксата на колоната.

To4kata

Добре, пич. Благодаря ти много.

ivchotr

Е, то не е изключено и машинката да се е скапала, ама принципът е да се върви от простото към сложното.

To4kata

Възможно ли да се е скапала машинката при положение, че все пак работи частично (заключва с централното)? А имаше пък период в който пък беше обратното.
И още нещо, възможно ли да се е прецакало нещо тъй като бях навил изолирбанд на скобата (и на 4те врати, де), за да не кънти при затварянето. Знаете я тази тактика.

ivchotr

Изолирбандът ми се струва твърде невероятна причина. Задните врати се отварят по принцип по-малко пъти от шофьорската, по разбираеми причини. Което означава, че би трябвало машинката на задната врата да се скапе след машинката на шофьорската. Досега на мен ми се е случвало да сменям машинка само на шофьорската врата. На предишната ми кола. Фордът се държи още :D Което не означва непременно, че не е възможно машинката на задната врата да има заводски дефект, проявил се сега.
След като направиш проверките, то ще си покаже. Проверката на окабеляването ще те спаси от излишно купуване на нова машинка, ако проблемът е в някоя букса или жица.