Не пали Форд фокус 1.6 тдци 2006 г.

Започната от mladenvelik, 13 Февруари 2020 18:47:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mladenvelik

Здравейте колеги,вечерта си паркирах колата,а на сутринта няма палене.Завъртвам ключа електромотора опитва се да завърти и изключи.Помислих,че е паднал акумулатора, подадох му ток но пак същото.Закачих да я дръпна,но пак не запали.Смених и датчика на коляновия вал и на разпределителният вал,но пак електромотора опитва се да завърти и изключи.Направиха и диагностика и ми казаха да сменя компютъра.Останах изненадан защото колата не ми е правила проблем до момента.Намерих същият номер компютър и го дадох на майстора за обучение,но и с него електромотора опитва се да завърти и изключи.Диагностика ми каза да я откарам на майстор,защото му показва че няма синхронизация между разпределителен и колянов вал и се съмнява че е прехвърлил ремък.Свалих капака на ремъка,но всичко си бе наред (шайбите си бяха на белези).Когато откача буксата от датчика на коляновият вал или от датчика на разпределителният вал електромотора се скъсва да върти.Ако някой се е сблъсквал с този проблем ще съм благодарен да сподели.че ми омръзна да се занимавам с майстори.