Повдигане на Ford Ranger 2013

Започната от Ranger13, 09 Декември 2019 07:36:32

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Ranger13

Здравейте. Трябва ли да сменям амортисьорите ако реша да повдигна автомобила с 5см и ако не, трябва ли мина стенд след това? Повдигането мисля да бъде със спейсъри и люлка.

ivchotr

Пет сантиметра не е малко разстояние и ако не смениш амортисьорите, в един момент може да се окаже, че идват къси.

Ranger13

Благодаря за бързият отговор. Бихте ли ми обяснили какво имате в предвид под "в един момент могат да се окажат къси" Кога точно идва този момен? Несъм уточнил, пикапа е с двадесет Цола шосейни гуми. Търся предимно визия.

Ozzie

Един от параметрите на амортисьорите е дължината им. Мери се от център до център (eye to eye на инглиш) на отворите за монтаж.
Другия е ход.
Всеки амортисьор, като го натовариш, т.е. като пуснеш колата да стъпи на колелата се "сгъва" с някакви проценти от хода. На това му се казва SAG. Не мога се сетя в момента, как точно се дешифрираше тази абревиатура.
Също така, амортисьора освен на сгъване, работи и при разгъване, т.е. ако колелото попадне в дупка, примерно.
В твоя случай, може да имаш запас от 5 см. да разгънеш амортисьора и да компенсираш по- големия просвет, но може да останеш без нужния ход за разгъването му.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Ranger13

Благодаря за разяснението! Тоест амортисйорите ще се сменят от там и последващият въпрос. А именно как да преценя какъв да бъде новият амортисйор и от къде да го купя? То е ястно , че трябва да бъде от специализиран магазин за тунинг. Или може би греша, има ли оригинални такива който да са с по голям ход ? Да си призная честно мислех си че това ще е лестна работа за час, два.

ivchotr

Примерни варианти за Рейнджър - ЦЪК. Имаш възможност да избереш модела на Форда. Аз го посочих произволно, щото не си написал твоят какъв точно е.