Изпотяване на стъклата

Започната от Racinga, 26 Януари 2012 22:44:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Racinga

знам че е форд форум но все пак да питам за даден проблем на марката фиат мареа, проблема е че стъклата му постоянно стоят запотени ( без преден челен ) всички други са изпотени ( парното му е супер топло и духа яко ... )  свалих му филтъра на парното изчистихме го да видим да не е от там, но не помогна ... дайте съвети къде да търсим проблема ?  :-\

Bobi

А с какви стелки е колата? Ако са мокетени, възможно е да е от тях. Проверихте ли дали не влиза вода във филтъра за купето?

Pyrhel

Ако е гаден филтъра с чистене не се оправя. Възможно е, освен това дето каза Боби, да е издънено радиаторчето за парното или пък да са запушени отворите за вентилация отзад зад бронята.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Backstage

Виж клапата вътрешен/външен въздух.....Ако е заяла в положение 'вътрешен' няма как да не са изпотени...особено като влезнеш в колата със заснежените обувки и дрехи,пускаш топлото,снегът се топи,и влагата отива къде?На стъклатааааа...На колата и трябва много малко влага за да изпоти стъклата...Поне на мойта е така.Разбира се провери и това което казват Анатолий и Боби

Racinga

Цитат на: backstage1978 в 26 Януари 2012 23:21:27
Виж клапата вътрешен/външен въздух.....Ако е заяла в положение 'вътрешен' няма как да не са изпотени...особено като влезнеш в колата със заснежените обувки и дрехи,пускаш топлото,снегът се топи,и влагата отива къде?На стъклатааааа...На колата и трябва много малко влага за да изпоти стъклата...Поне на мойта е така.Разбира се провери и това което казват Анатолий и Боби
коя е тази клапа за въздух ? филтъра е сменян на лято, аз съм му го слагал и не е от него но все пак го изчистихме, знаех че не е от него. Стелките са му гумени, мойта кола не се изпотява от мокри стелки ( разтопен сняг )  (thup) . Да търся и проблема в уплътненията ... защото задните врати много му се изпотяват, и по спомени не се и оправиха ако не пекне слънце, дори и колата да не работи няколко часа пак са си изпотени ... шашкам се вече с тая кола ;d

Alexi

върти ти въздуха в купето най вероятно

viksata

Цитат на: Racinga в 28 Януари 2012 07:25:54
коя е тази клапа за въздух ? филтъра е сменян на лято, аз съм му го слагал и не е от него но все пак го изчистихме, знаех че не е от него. Стелките са му гумени, мойта кола не се изпотява от мокри стелки ( разтопен сняг )  (thup) . Да търся и проблема в уплътненията ... защото задните врати много му се изпотяват, и по спомени не се и оправиха ако не пекне слънце, дори и колата да не работи няколко часа пак са си изпотени ... шашкам се вече с тая кола ;d

По спомен ..ако имаш климатик има едно моторче електрическо

то ти сменя клапата да върти в купето или да смуче от вън

намира се някъде под жапката отдолу      ....често дефектират

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Racinga

като се замисля, наистина има логика за тази клапа... като се постопли времето, ще проверя за нея мерси много момчета, дано темата да е полезна и за други колеги  (fri)

hotblooded

Като си миеш колата на автомивка, особено при по стари коли водата лесно прониква във вратите (не голямо количество - но минава) - и после като стоплим купето се изпарява, а по студените зимно време стъкла кондензира.