Съвет при покупка на Focus

Започната от Емил Петков, 17 Септември 2019 00:28:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Емил Петков

Здравейт, поразрових се из форума но неможах да намеря тема за Ford Focus 1.8i 125к.с. combi от 2009 ако съм пропуснал моля да ми пратите линк :) Утре ще ходя да гледам Форда, но незнам на какво да обърна внимание освен стандартните неща: дали е удряна (доколкото знам ако коланите не се прибират колата е удряна освен ако не е на 101 години :) ) , луфтове, пресечен антифриз, електроника... Дотук ми се изчерпват познанията. Колата с верига ли е? Окачването здраво ли е? Харчи ли масло? Общо взето какво ви е мнението за колата. Шофьор съм от скоро има няма 6 години досега съм имал само един Опел Вектра и нямам голям опит с колите. Моля за съвет.

ADiDimitrov

С верига е сменя се на 200 + Хил. км. Пипа масло като всеки Форд страда от клапани ако е на много километри или е била на газ! За 2009 трябва да е фейслифта! Ако ти изглежда на много километри не я вземай!

Ilian Petrov

А защо си се насочил точно към 1.8? На мен ми се вижда безсмислен тоя двигател. Нито ще гори по-малко от 2.0, ще липсват и 20 коня, нито от данък печелиш, нито от поддръжка. Моят съвет е да потърсиш 2.0, който вече доста излиза. Трудно ще е, но все ще намериш нещо читаво.