Дисплей на таблото на Фокус мк2

Започната от galiosh, 18 Януари 2020 00:14:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

galiosh

Здравейте колеги, за нова година си наравих подарък и си взех Форд/модела в подписа/, та първи впечатления добри, облужих колата от до, малко дребни ремонти и сега и се радвам, та имам малък проблем с дисплея на борд компа, не знам дали като са връщали километртите са правили нещо, защото като гледам снимки на други тоя проблем го няма, та надписите са изместени с една буква/цифра в ляво, а от дясно има една буква "B",  и също малкият километраж май се занулява на 100км и започва да брои от 0, но не съм сигурен, защото не се вижда дали си брои нормално.
Ford Focus 1.6 TDCI 90к.с 2006г

Mondeicho

Добре дошъл и много безаварийно шофиране с новия автомобил. Колкото за таблото провери дали на 100 км занулява, за другото сложи една снимка да се види нагледно дали има нещо нередно като показания. Ако са го пипали има вероятност да ти прави проблеми.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

galiosh

Не мога да видя да ли се занулява, защото излизат само нули като мина 99.9, след точката предполагам са метри.

Запрян Б.

На мен ми се вижда леко изместен от средата. Даже, ми се виждат цифри скрити в ляво. Може и да се бъркам...

galiosh

В ляво не се виждат скрити цифри, и тая буква в дясно от градусите не мисля че и тям мястото, когато влизам в настройките по една буква от думата не се вижда, с програма дали може да се ресетне нещо? Мисля да ходя тия дни на диагностика, но да знам да търся някой по специализиран.

Ozzie

И аз това щях да кажа, че може би проблема не е софтуерен, а хардуерен (нещо не е наместено както трябва), но все пак ме озадачава онази буквичка "в" след символа за външните градуси.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Mondeicho

Евентуално нещо на руски да е преправян за да излиза тази буква. Според мен са връщани километрите и се е омазало нещо софтуерно...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

galiosh

Като взех колата езика беше на италиански, от настройките само го смених на английски. Тая буква излиза на всякъде където и да влезна.

galiosh

Проблема е решен, ходих днес на диагностика и човека вика за първи път вижда дисплея да показва така, смъкнахме таблото поогледа дисплея понатисна го малко закачихме таблото на колата и всичко си дойде на мястото.

RokFort

Неприятен проблем е това със шашкането на таблото. При мен се получи с постоянно разбъргване на числа и текст, при други колеги се наблюдава изчезващ изцяло текст или появяване на символи които не им е там място.
Проблема се решава с разкачане на акумулатора или вадене на бушон на таблото/музиката.
Ще се появи пак след време, другият път не сваляй таблото.

galiosh

Явно се е оправило като сме махнали кабела, ще го видя този бушон да знам за другият път мерси

galiosh

Цитат на: RokFort в 26 Януари 2020 18:19:48
Неприятен проблем е това със шашкането на таблото. При мен се получи с постоянно разбъргване на числа и текст, при други колеги се наблюдава изчезващ изцяло текст или появяване на символи които не им е там място.
Проблема се решава с разкачане на акумулатора или вадене на бушон на таблото/музиката.
Ще се появи пак след време, другият път не сваляй таблото.

Колега идея кой е бушона, че като смъкна бушуниерата надолу нямам схема, а и нямам май един капак който да крие кабелаците в краката на пасажера.

galiosh