Съвети за поддръжката на Форд Ренджър

Започната от Ranger13, 09 Декември 2019 02:25:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ranger13

Здравейте!
От три месеца притежаван Ренджър 2.2 производство 2013 година. Сега се надявам някой да не ми каже не ти го претежава а той теб 😂 Имах първоначални премеждия с пластмасовите накрайници за излишното гориво който са комплект и струват 500 лева но в карай на сметка го реших чрез ибей за 80 лева. А сега установих и друг проблем, при потегляне се чува при траква не което изчезва след ускоряване. При проверката установиха , че шума идва от метален прът който завършва с каре , за жалост не живея в България , и незнам каке на български език ? Та някой може ли да ми каже името на частта, защото цената при мен е 1500€. Обмислям и закопуването на опотребявана такава. Ви какво мислите по този въпрос. Бихте ли ми дали и някакви съвети при поддръжката на автомобила и евентуално от каде купувате по качествени части?

Pyrhel

Здравей и добре дошъл. Разделих темата за повдигането тук.
Къде се намира този прът и какво задвижва? Ако е на колелата е полуоска (drive shaft), ако е от скоростите към диференциала - кардан (prop shaft), ако е под волана - кормилен прът (steering column и съответно се състои от uppoer, lower и coupling shaft).
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ranger13

Благодара за отговора и се извинявам за многото въпроси. Точно попшафт ми казаха механиците. Има ли вероятност да купя втора ръка такъв или е по добре нов. Мисълта ми е дали си заслужава или това е част която принципно се сменя/износва на определени километри?

Pyrhel

Имай предвид, че понякога prop (propeller) shaft казват и на полуоските, макар и много рядко да съм го срещал. И полуоската, и карданът са износващи се части, но ако намериш запазени и евтино втора употреба - не е проблем. Особено карданът - той е доста скъп нов.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ozzie

@Ranger13
Ако пуснеш снимка на детайла, вероятността да получиш точен отговор, каква е въпросната част нараства многократно.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Ranger13

За тази част ли става на въпрос?

Ranger13

Утре при първа възможност ще пусна снимки . Силно се надявам че е точно тази част от предишният ми пост. Цената е доста добра според мен.

Ranger13

Здравейте отново. Прилагам и снимка на моят проблем. Как точно се казва и заедно с пръта ли се продава?

Ozzie

Това е кардана към предния мост. Ако съм се ориентирал правилно.
OEN кода е 5349060, но не твърдя със сигурност.
За достоверна информация, вкарай си VIN номера на ford.7zap.com/en/ и търси в раздел Chassis --> Driveshaft - Front Axle
Вероятно ще ти излезе цветно, с картинки коя част къде е и пр.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Ranger13

ivchotr

Това е маншон. Продава се отделно. Обкновено са гумени, но в един магазин в София предлагаха и неопренови. Последните бяха с някаква степен на универсалност, понеже всеки маншон имаше няколко варианта на по-големия диаметър. Изрязваш до този, който ти трябва и монтираш. Магазинът беше някъде срещу 2-ра АГ болница.

Ozzie

Смяната само на маншона едва ли ще му реши проблема с тракането (справка първото мнение в темата).
Иначе младежа живее в Кипър.

Ranger13

Положението едва ли ще се оправи с маншон и грес. Днес бях във оторизираният Форд сервиз в Кипър собственика се оказа мой познат , който ме посъветва да търся втора употреба в България, иначе цената с отстъпка и труд е 1320€. Каза също че за първи път вижда проблем в "задният край на малкият Кардан към към раздатачната кутия " доколкото можах да го разбера. За него проблема е дошъл от недоглеждане от страна на предишният собственик. Маншона се е скъсал, и от там се е повредила и връзката. Все пак ще се опитам да потърся нова част в България, за момента търсенето ми е без резулта. Пикапа много ми допада и мисля да го по карам поне още 5/6 години. От друга старата разстоянията са много малки в Кипър и като цяло не изминавам повече от 1000 километра на месец. Благодаря за помощта и ще ви държа в течение, както за отстраняването така и за последващи проблеми. Лека вечер!

ivchotr

Не съм внимавал явно ::)

Както и да е. Карето на кардане сигурно може да се отремонтира за не много пари. Търси само каре.