Плафон на Форд фокус mk2 2008

Започната от TEXHUKCA, 08 Юли 2019 15:08:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TEXHUKCA

Здравейте, днес реших да си сменя плафона в купето над волана, тъй като на стария му бяха счупени две от щипките.След като го смених с нов при средно положение на копчето плафона остава да свети постоянно, докато преди когато давах на контакт или когато заключвах колата се изгасяше сам.Върнах стария плафон за проба и се получава отново същото нещо.Какво може да е станало ? Търсих в книжката да видя кой е предпазителя,който отговаря за плафона обаче никаква информация не открих.

todoroff

Да не са разменени кабелите при монтажа, ако са разменени, предполагам ще се объркат позициите на бутона.

TEXHUKCA

Ами те са различни единия е на два пина другия е на 3 пина то просто няма как да ги объркаш и те само по един определен начин могат да се закачат.

iwo_19

ключето на плафона  огледай

TEXHUKCA

Цитат на: iwo_19 в 09 Юли 2019 10:53:15
ключето на плафона  огледай

Пробвах и със двете ключета и на стария и на новия плафон и все същото

ivchotr

В другите положения как се държи?

todoroff

Друго, което ми идва на ум, ако плафонът е монтиран докато свети, като е сложен новият плафон да е дал грешка в комфорт модула (не съм 100 процента сигурен, но мисля че плафона се управлява от там). Аз бих го ресетнал въпросният модул, нищо не пречи да се пробва. Ресета се прави или със OBD2 четец или като извадиш клемата на акумулатора за 10-15 мин.

TEXHUKCA

Цитат на: ivchotr в 09 Юли 2019 20:57:07
В другите положения как се държи?

При положение 0 си седи изгаснат постоянно както трябва да бъде а при средно положение и при полежение 1 си свети постоянно без прекъсване.

TEXHUKCA

Цитат на: todoroff в 09 Юли 2019 22:43:53
Друго, което ми идва на ум, ако плафонът е монтиран докато свети, като е сложен новият плафон да е дал грешка в комфорт модула (не съм 100 процента сигурен, но мисля че плафона се управлява от там). Аз бих го ресетнал въпросният модул, нищо не пречи да се пробва. Ресета се прави или със OBD2 четец или като извадиш клемата на акумулатора за 10-15 мин.

За това не се бях замислял ще огледам да видя.

TEXHUKCA

Така проблема е решен.Закупих си плафон от друго място закачих го и направо заспа.Всичко и работи както трябва да бъде.Срявнавях ги и трите плафона бяха напълно еднакви и за съжаление не успях да разбера откъде точно е проблема.

ivchotr

И на мен ми мина мисълта за комфорт модула, ама трябваше да разберем и дали има проблем с другите положения. Обаче щом вторият плафон е сработил от раз, значи че първият "нов" е нещо бъгав.