Хлопане предница Focus mk3

Започната от bronc, 18 Март 2019 10:57:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bronc

Имам едно хлопане в предницата, която се появява основно като карам по павета с по-ниска скорост. Предполагах, че е от биалетките, но ги смених преди седмица и макар и сега колата да се усеща по-добре (старите си бяха заминали), хлопането остана. Чудя се дали може да са тампоните на стабилизиращата щанга или нещо друго?

ivchotr

Много неща може да са - шарнири, тампони на стабилизиращата щанга, амортисьори с лагерите им, сайлентови втулки на носачите, някоя незакрепена кора...

bronc

Мда, май тоя път ще трябва да я огледа някой майстор, че не ми се сменя всичко наред :)

Alexi

рейката е .. слабо място на модела

anikolov

Същото, дали се отнася и за Мондео МК 4, че има едно похлопване по ситни неравности?

bronc

Вчера бях при ФордМаниак за това тропане/хлопане. Прегледа цялото окачване и установи, че единственият проблем е луфт в рейката - както и колегата горе предположи. Видях, че в руския форум са изревали от този проблем. Сигурно ще взема и второ мнение преди да правя каквото и да е, но някой има ли идея дали подлежи на рециклиране?

ivchotr

В мрежата има контакти на няколко фирми, които се занимават с рециклиране на рейки..

al_lukano

bronc

ADiDimitrov

Според мен ако е рейката, докато не текне въобще не я барай!

stefato

При мен също го има това хлопане. Смених биалетки и тампони отпред, по-добре е, обаче хлопането си го има. Наскоро бях в чужбина и там си взех рент мк 3.5 на 6-7000км и той хлопаше по същия начин. Може би си е такава возията на машинките ни. Ще сменя и  амортисьорите и ще напиша да кажа дали има ефект.
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

bronc

Благодаря, колега. Според мен наистина проблемът идва от рейката, но той е малко или много фабричен, т.е. проблем в дизайнът. В руския форум имаше една анкета, попълнена от няколко стотици души и около 70% се оплакваха, че им тропа. Има някакви DIY фиксове, но те са по-скоро руски DIY (tooth) Все пак ще се радвам да чуя дали има промяна като смениш амортисьорите.