Джанти Форд Фокус МК2

Започната от Десислав, 19 Юли 2018 15:10:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Десислав

Здравейте , харесъл съм тези джанти :
(link)
Дали щи станат за фокус мк2 2008г 1,6 90 кс , има ли вариант да пречи спирачния диск, в момента съм с 16 ?

Mondeicho

Тези са за джип. Не мисля, че са подходящи за твоята кола. Мое мнение, но защо ще минаваш към по-малък цолаж, ще изглежда по лошо като визия автомобилът.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Десислав

16 ките са със зимни гуми 15 комплект летни освен това имам гуми 15 ки, а и доколкото разбрах щял малко да падне разхода има ли нясой подобни наблюдения ?

panamerski

Да съживя малко темата. Искам да мина на 17-ки летни и тъй като фордовския размер е много изтресан, скъп и не се произвежда от марката гуми, която искам да сложа. Питането ми е - ако взема джанта 17" 7J ET 42 и гума 225/45 R17 дали ще опира по калниците, тъй като освен по-широката гума и джантата изхвърля повече от стандартната?

jo_jo

Лично мнение, не си разваляй вървежа и комфорта. Красива 16-ка на тази кола изглежда чудесно, а и 205/55/16 е хубав и евтин размер.

panamerski

Не ми харесва на 16, колата е висока и малее доста. Бях се решил и джантите са факт, другия месец и гумите ще взема, че чакам новия DOT.

panamerski

Малко да раздвижа със закъснение. Вече почти месец съм с новите гуми и джанти и съм приятно изненадан. Дори возията е една идея по-приятна. Със зимните 205/55 R16 сякаш гумата подскачаше като минеше през неравност и създаваше чувство, че друса повече. За стабилност и спиране с новите няма смисъл да коментирам колко е по-добре. Щях да направя голяма грешка ако бях сложил 225/45 R17, защото със сигурност щеше да се влоши возията и най-лошото, че се губи ефекта от 17-ката. Самата гума малее много като се монтира и се губи в калника. Имах възможността да пробвам 225/45 преди да купя окончателния размер, затова стигнах до заключението. Та, спрях се на 215/50 R17, може би най-скъпия вариант от трите - стандартния на Форд 205/50 R17, стандартния евтин 225/45 R17 и най-подходящия според мен 215/50 R17.
Джантите са 17''/J7/ET42, не опират никъде и стоят много добре с това ЕТ - изпълват калника.
Като недостатък мога да добавя само, че динамиката е една идея влошена заради по-големия външен диаметър с около 1см.
За сметка на това пък километража вече показва по-точно(спрямо GPS).