Focus 1.8 TDCI спря да пали

Започната от viliqn, 08 Януари 2019 08:14:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

viliqn

Карам FORD FOKUS - MK1 2002 TDCI 100 коня 2 години без проблем в палене и вървене. Един ден просто не иска да запали! Задърпахме я до сервиз и започнаха мъките! Няколко дена ровиха , мериха и т.н.  Компютъра даваше грешка – ВИСОКО НАЛАГАНЕ на  ГОРИВОТО на ОБРАТНАТА НАФТА ! Казаха ми да купя датчик на разпределителя на горивото , че уш от него бил проблема! Купих , смениха го и пак няма палене! Накарах ги да сменят филтъра на горивото  понеже в сервиза не искаха да го сменят, че бил нов и скоро обслужвана колата ! Свалиха филтъра и от там изтече голяма мизерия! Сложиха новия и колата леко по леко запали! Така палеше и вървеше без проблем около 20 дни. Преди няколко дни ходих до село , спрях за малко до магазина излизам паля ама няма палене! След 2 часа запали и газ до града до сервиза. Там я палихме карахме няма проблем! На другия ден отидох в друг сервиз да замерят с програма на DELFI ! – Няма грешка никъде! Както палеха и пробваха – колата почна да се замисля с паленето и спря отново да пали! Една седмица вече е там и ми казаха да я прибера , че не знаели от къде е  проблема!!! Филтъра пак го били сменили ! - Някой ако се сеща къде може да е скритият проблем - нека да пише!

Alexi

ако въртиш и не пали трябва да запише грешка задължително

viliqn

Сега звънях пак да сервиза - нямало грешка! Искат да я вземам и карам в друг сервиз - отказват се да се занимават с нея!!!

viliqn

До - Alexi

Ако може дай телефон да позвъня и поговорим!!! - Не знам какво да правя а колата е много запазена и не ми се дава на вторични! Няма нещо да не е наред и да не е сменено до сега по нея!

viliqn

Как да я бракувам ?! Тя е като Слънце!

ADiDimitrov

Щом искаш аш да я караш почваш наред! Първо проверка стига ли нафта до дюзите? Ако да сваляне на дюзи и стенд! После сваляне ГНП и той на стенд! И задължително проверка на ангренажа да не е прескочил! Успех!

Alexi

с говорене не става а и аз не съм автомонтьор и не ми се занимава с колата ти ,написали са ти колегите стъпките

Pyrhel

Според мен трябва да я види на диагностика някой, който знае какво да търси преди да "почваш наред" - налягане на нафтата, количество въздух, темп. сензор, егр (можеш и сам да го запушиш) и най-важното за първото TDCI - с два "компютъра" е, като модулът за управление на ижекторите понякога прави номера.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Ако не стига гориво до дюзите, проверяваш дали и докъде стига. Че може помпата да се ебава. Тази, която праща горивото от резервоара до двигателя. Или пк да е замръзнала в тези студове гняз някъде по тръбите и да прави тапа.

iwo_19

Накарах ги да сменят филтъра на горивото  понеже в сервиза не искаха да го сменят, че бил нов и скоро обслужвана колата ! Свалиха филтъра и от там изтече голяма мизерия! Сложиха новия и колата леко по леко запали!

С нов филтър - такава гняс -  сваляй резервоара и чисти помпи и цедки . И карай с  хубава нафта .

Alexi

колега като си знаеш откъде зареждаш ,е трябвало да почнеш с филтъра .. и събирай за дюзи

viliqn

До сега още  1000 лева за ремонт на дюзи в дизел център София . Друга помпа от работеща кола 600 лева . Пак сменен датчика за налягане на реила и пак от работеща кола ! Сваляне на резервоар . почистване на цялата система . пак нов филтър , проверен компютър   ! Пали трудно , не работи равномерно. Хората в сервиза вдигнаха ръце вече и не знаят  какво още да правят! Свалиха пак дюзите -  двете получили лек нагар от работата на двигателя а другите две изобщо не са получили черен нагар и все едно са нови и не са работили! Сега пак ги пратихме с гаранцията обратно за София до Дизел центъра , отново за тест да не би нещо са сгрешили при ремонта! Пратихме и датчика на реила за тест! Съжалявам  , че нея дадох за вторични а набутах толкова пари до сега а кола още нямам вече 2 месеца! До сега  2000 лева без да слагам за работата която ще искат в сервиза !!! Майсторите в сервиза казаха , че това и е последния FORD дизел , и изобщо на DELPHI  горивна система с такъв проблем с който се захващат! 

Не знам вече  какво да правя!!! 

Pyrhel

Кой компютър? Горе бях писал, че са два и единия е проблемен...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

viliqn

Ще попитам и ако не ще ги накарам и него да проверят. Благодаря.

viliqn

Обадиха се от Дизел център София и казаха , че са проверили дюзите след рекламация от сервиза! Оказа се че на двете дюзи били заседнали клапанчета в отворено положение! А ми взеха 1000 лева за ремонт!!! Щели да отстранят проблема безплатно и да ми ги пратят!
Ще видим после какво ще стане и ще пиша! 

Alexi

китайските клапанчета са така :) според мен не са ти сложили оригинални ,с тях не виждам как може да има проблем

viliqn

Здравейте! Форда пак няма палене! Проверени са дюзите , реила с датчика в дизел център София и всичко
е на ред! 2 помпи втора употреба пробвахме от работеща кола , 5 клапана за налягането сменихме 4, 5
датчика на реила сменихме , нов купих и няма оправия! Дава грешка високо налягане на горивото и с двете
помпи! Мерихме налягането и с аналогов , механичен , барометър и с него дава налягане над 1000
атмосфери на стартер а трябвало да прави 250 , 300 бара.  В събота вечерта се излъга запали и я оставихме
да работи над 30 , 40 минути! От начало пушеше много но постепенно спря да пуши и заработи като часовник.
Палихме , гасихме и беше всичко на ред. Вчера майстора я палил возил се и нямало проблем. Тази сутрин отивам
да видя какво става и пак същата работа - няма палене. 2 акумулатора сменихме от въртене но не и не!
Пак я оставих там а сега трябва да реша - нали да я бракувам вече! Не знаем какво да правим , къде да
търсим проблема а и какво да сменяме!!! Ако някой знае нещо нека пише и да ни насочи в някаква посока.
Същия проблем както в самото начало и същата грешка!

Alexi

viliqn

Това е най лесно но имам още 1 , 2 дни да реша! Ако някой има идея - нека пише. Предварително благодаря!

Мишо

Здравей колега, прочетох твоите постове и не видях да казваш, дали ремонтираните инжектори имат C2l код, който се генерира от стенда в сервиза. Би трябвало да са ти дали 4 листа с новите кодове за всеки един инжектор. Също така не видях и да казваш за въвеждане на кодовете в компютъра на колата. Пробвай с кодиране на инжекторите в компютъра на колата, става за нула време.

П. П. Прочетох по обстойно и видях, че са сменяли само клапанчетата за обратната нафта, а за тоя ремонт не се издава С2l код. Издава се само ако се сменят и разпръсквача и иглата, минават през стенда и се генерира новия код за всеки един инжектор индивидуално. Все пак не пречи да се прекодират инжекторите, четох някъде, че компа имал склонността да "забравя" кодовете преди 2004 г.

Alexi

то не е ясно и дали са поставени по местата си където са били ..

Мишо

Аа да, виж за това не се сетих. Би трябвало майсторите в сервиза да го знаят това.

Mondeicho

1000 лв. за смяна на клапанчета  ???
И защо този дизел център??? Не съм чувал особено добри отзиви за него...
За съжаление ти трябва човек, който разбира какво да гледа, тези щом никога повече нямало да се занимават с такава система явно за първи път се сблъскват с нея...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Мишо

И на мен ми се видяха много 1000 лв. само за смяна на клапанчетата. С отстъпката на един колега в Техко, инжектори за моята кола ми идват на 1400 лв. чисто нови оригинални Делфи.

viliqn

Ето...

viliqn

Снимки.

Alexi

настоявай сервиза да си довършат работата или да връщат парите .. щото лесно се взимат 1000 лв за нещо струващо около 400 ( 4 оригинални клапана са толкова ,ако изобщо са ти сложили оригинални ) и после се вдига ръце ..

viliqn

Да чукна на дърво и да не бързам да се хваля но форда от 2 дни бил готов -  пали , работи нормално и не дава грешки! Сменили са компютъра обучавали са електрониката  и се е оправил уж! Майстора каза , че не ми се е обадил за да я кара и тества няколко дни. Ходих до сервиза за да и кажа да се отказват да я правят и , че съм решил да я прекарам до Плевен до ФОРД МОТО ПФОЕ. Преди да и кажа обаче какво съм решил ме изненадаха и казаха - а форда от 2 дни вече е готов но нека седи тук още 2,3 дни! Взеха ключовете влезе в колата врътна и запали. Нещо и по ключа имало да прави и т.н . Казах - няма проблеми , нека седи колкото трябва само и само да стане!
Преди да разбера това за колата , от 2 дни ходих , обикалях да търся и тествам някоя друга кола да купя. Тествах само бензин - chevrolet lacetti 2008 . e-tec 2 , 1.4 16v 90 коня,  skoda fabia . 2004 година , 1.4 16V 75 коня с газ - не може да откъсне и вози и подскача по пътя като каруца а фокуса само тупка и плува по неравностите и дупките , Golf 4 . 1.6 - 101 коня , 2002 година - нищо особено във вървенето , в баира реве а сякаш седи на едно място - не те тласка , не те лепи за седалката като при дизела. seat cordoba 2002 г 1.6 101 коня с газ - същата работа!!! Да не обидя някой но не ми харесаха сравнявайки шум в купето , возия , лекота на вървене особено в баир а уж двете бяха пак по 101 коня както при моята! Отказах се да купувам друга а да мъча пак да правя моята бабичка и да я карам в Плевен в сервиз на ФОРД но преди да разбера тази новина!
Благодаря и на всички Вас за напътствията и извинете ако нещо съм ви досадил с моите проблеми , ама нали всеки може да изпадне в тази ситуация и като се сети за мен - може по лесно да си решите проблема! Не бързам и да казвам , че всичко е готово , но много се зарадвах и бързам да ви пиша
След някой ден пак ще пиша и дано е пак нещо добро!

Мишо

Радвам се, че има положителна развръзка човече, дано наистина да са я оправили. И на мен ми мина през главата за компютъра, но пък какво да му стане на компа изведнъж ? А атмосферна малолитражка с/без газ спрямо турбо дизел......няма място за сравнение човек, нютоните при дизела са лепящите за седалката усещания и леката усмивка която се прокрадва в ъгълчето на устата ти, като смачкаш педала на газта. А съскането на турбината допринася за цялостното състояние на организма на човека  (tooth)