Втвърден волан C-Max 1,6 109hp

Започната от Power2Night, 09 Февруари 2019 17:15:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Power2Night

Привет,
преди седмица се сдобих с автомобила. Много ми харесва всичко в него, но има един проблем. При движение на право( без значение от скоростта) волана се втвърдява. Нужно е усилие дори при лек завой. След пи- силния натиск, волана започва да се върти нормално. На място волана се върти нормално. Някой може ли да помогне с мнение за проблема? Благодаря предварително!

iwo_19

Пише се направо , наляво  , надясно
По въпроса ти - крайно ляво -дясно на волана при работещ ДВГ на място , някави звуци , виене  и т.н. ?

ADiDimitrov

Цитат на: Power2Night в 09 Февруари 2019 17:15:19
Привет,
преди седмица се сдобих с автомобила. Много ми харесва всичко в него, но има един проблем. При движение на право( без значение от скоростта) волана се втвърдява. Нужно е усилие дори при лек завой. След пи- силния натиск, волана започва да се върти нормално. На място волана се върти нормално. Някой може ли да помогне с мнение за проблема? Благодаря предварително!
Като за начало и най лесно провери количеството хидравлично масло, както и дали е бистро.

Power2Night

Здравейте, проверих хидравличната течност - бистра е и казанчето е пълно. При навит волон няма звуци. Смених тампони и лагери на амортисьорите, защото бяха заминали, но за съжаление проблема продължава. Други идеи някой има ли:)

ivchotr

Когато излизаш от завой и пуснеш волана, колата хваща ли си сама направо или трябва ти да я вкарваш в пътя?

Power2Night

ivchotr

Ми освен да има някакво запушване по хидравликата. За друго не се сещам при тези симптоми.