Не свети лампата на подгревните свещи

Започната от niko_nenchev, 17 Декември 2016 19:30:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

niko_nenchev

Наскоро забелязах,че въобще не ми светва лампата на под.свещи на контакт.Иначе пали,но не знам дали няма някакъв проблем с тези свещи-мисля,че трябва да светне поне за 2-3 сек. ?При тест на таблото си свети лампата,видях я къде е поне.

hotblooded

Тя и без работещи свещи си пали,  малко повече трака и пуши...
Предполагам че самото реле, което включва свещите или предпазителя му са дали фира...

Mondeicho

На таблото по спомен е диод, така че не би трябвало да има проблем, а казваш че на теста си свети. F69 и  F78 на вътрешното  бушонно табло ги дават за километража можеш да ги погледнеш.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

niko_nenchev

Днес вече светна лампата за 2 сек. Явно включва само при минусови температури... Някой колега с Focus,ако е обърнал внимание как е при него, моля да сподели.

Septerra

При Мондео Мк4 е горе-долу същото - при около и над нула не виждам лампата, но онзи ден на -5 се появи.

omirhit

И при мен светва, но когато температурите са под нулата.

ГеоргиН.

Днес при -3 -4 не светна лампата. Ако при тест на индикаторите свети, а реално при контакт не, освен реле и бушон друга идея?

Ozzie

Ако палиш, без да се налага да въртиш на стартер повече от 3-4 секунди, не се занимавай да търсиш под вола теле.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

daneco

Моя е 1.6 90коня. Не ми светка лампата... Може и да светка но много бързо. Ако обаче ми светне и задържи над секунда/две ще го вкарам в бокса за проверка. Ако имаш проблем с релето си записва грешка. Ако пали лесно не пипай нищо.
Д. Й0рдан0в

iwo_19

При 3 и повече изгорели свещи светва чека. При неработещо реле - също. щом не ти свети чек си карай колата.

Braynoff

Цитат на: daneco в 23 Декември 2018 18:21:41
Моя е 1.6 90коня. Не ми светка лампата... Може и да светка но много бързо. Ако обаче ми светне и задържи над секунда ще го вкарам в бокса за проверка. Ако имаш проблем с релето си записва грешка. Ако пали лесно не пипай нищо.

Моят е същия като твоя, двигателят е DI, а не TDCI, каквото и да означава това. Над нула градуса не светва. При минус 8 градуса светна за около 2 секунди. Никакви проблеми с паленето нямам. Явно е нормално.

daneco

-7 градуса, светва ми за около 2 сек. и гасне. TDCI ми пише отзад. Гугъл каза -  "TDCi (Turbo Diesel Commonrail injection)" 2004/201+ всички са TDCI 1.6 90/110 (втория с геометрия на турбото и понякога с дпф) и двата са кокали ако се абстрахираме от течове на масло - continental (mazda, ford, volvo, peugeot, citroen, mini) 1.8 ford - стария им мотор чугунен с команрейл горивна система, 2.0 френския мотор... siemens горивна системата (поне дюзите) - като изключим скъпите и невъзможни за ремонт дюзи е най - добрият според мен... ААА и дпф-а трябва да се махне (на годинки са си и с наще горива са пътници до месеци). Мотора ти е TDCI.

Едит: това за маслото при 1.6 не е задължително. Моя го презалепих и му смених уплътнения + диХтунги и е сух на барут.

Както и да е. Моята барака е на 300 000+ км. и пали от четвърт. Свещи, акумулатор, стартер, алтернатор, 5w масло и добавки целогодишно.
Д. Й0рдан0в

ivopolr

Цитат на: daneco в 12 Януари 2019 23:54:38
-7 градуса, светва ми за около 2 сек. и гасне.
И моята е така само, че  аз правя подгрева два пъти и тогава паля.