Ford Mondeo 2.2 TDCI Titanium S,нуждая се от съвет

Започната от Bai Onzi, 30 Септември 2018 13:01:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bai Onzi

Здравейте,нов съм във форума и евентуално нов собственик на форда от заглавието.Та въпроса ми и молбата ми са да дадете съвет и мнения за този модел.Какви са най-честите проблеми,къде да внимавам при огледа?Скъпа ли е подръжката?Колата е от 2012 година,визуално в много добро състояние(засега по снимки).108000км ::).Пише разход 7/100,обаче ме интересува вашия опит и наблюдения.При евентуална покупка какво трябва веднага да се почисти,смени,регулира.... Въобще всяка информация ще ми е добре дошла.Благодаря и приятен ден

Alexi

здрав мотор на пежо-ситроен .. поддръжката е като на всеки комън рейл .. ако е на 100к реални недей го мисли .. ако е от автокъща според мен си добави още 100к към пробега със съответните проблеми

jovani68

Здравей,
аз съм със същото. на 72000 е. Купувано е от МотоПфое и само там е потдържано. На тези километри смени ангренаж, водна и ролки с ремъци. Аз съм сменял само един маркуч, към интеркулера. Беше се сцепил и го смених с червен силиконов. Карай си я и не я жали. Моята харчи колкото и сипя.

B.Stoilov

Ще разкарвам тая ши*ания Аудито А4 Б7. Проклинам се за тази моя изневяра!
Аз също съм се насочил към 2.2 TDCi Titanium S. Много са редки и адски много ми харесват, особено с тоя екстериорен пакет и салона от алкантара с червен шев. Е, тази, която гледам няма голямото нави (което не знам болка ли за умиране, защото май много много не ги актуализират тези карти?!) и подгрев на седалките.

Ще го гледам в събота.
Дайте малко  съвети за какво да гледам при прегледа и на какво да обърна внимание, нищо че в МП ще го направим. Това ще е първият ми сблъсък със закупуването на Мондео.
Проверих я в МП - 2015та последно е влизала за обслужване в някой си Форд в Италия на 108к км, струва ми се на реални км?!
Италианка е, на 170к км, 2009та година. Колата отскоро е и ремапната на 209кс, нютонметрите са безобразни.
Да не е тръгнал/ тръгне съединителя? Че СТ-то за една година след ремапа го скапа и с оригиналния и разни други дреболийки стъпи на 1400лв. с отстъпката, за "късмет" три дни след като му публикувах обявата.

P.S - Понеже изчетох цялата тема, видях, че някой по-горе беше споменал, че МП нямат централизирана система за проверка на ремонти, км и тн по колата, когато я взиамаш от чужбина.
Е, вече имат. Мисля, че от края на 2014та или началото на 2015та година тази система стартира. Лошото е, че в нея може да се проследят въпросните неща по колите, влизали в представителства на Форд след създаването на системата - 2015г. Ако преди това е влизала за нещо, няма как да се види нищо там и се разчита само на евентуална история от някъде си.

jovani68

Титаниум С са си без навигация. Мога да ти покажа моята и да сравняваш :)

B.Stoilov

@jovani68 не знаех, че S са без нави, но сигурно е можело и да се поръча допълнително.
Може да пратиш една снимка на ЛС

Bai Onzi

Ехххх,предавам се!Около тая кола ситуацията е мътна та тъмна.Първа регистрация в Словакия.След това Чехия.Питам чеха ,дето я продава кой собственик е,хъката мъката.Проверявам я по вин код в Словакия никаква информация.Га си!Приятели словаци я проверяваха,нищо.Как няма да остане инфо в словашката база данни.???Нямам  излишни 12000 лева за експерименти.Ще търсиме друго.Много ме е яд.Много я бях харесал.И аз не искам кола от "великата" немска тройка,БМВ,Ауди,Народния вагон.Сегашната ми кола е Опел Вектра,ма горката си стана пълнолетна,взе да се задъхва и ръждата я настигна .Здраво.А на прегледите почнаха да се заяждат.Миналата седмица бях.Късмет, техника харен излезна та ме пусна.Почти съм сигурен,че следващ път няма да има.Та така.
Благодаря за съветите.Много и безавариини километри на всички

jovani68

Цитат на: B.Stoilov в 11 Октомври 2018 11:57:48
@jovani68 не знаех, че S са без нави, но сигурно е можело и да се поръча допълнително.
Може да пратиш една снимка на ЛС
В мотопфое не можаха да уредят навигацията за този модел.

Mondeicho

Една навигация не е толкова важна, въпреки че изглежда много по-добре визуално интериора с нея  ^-^
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.