Мондео МК3 TDCI забива при потегляне

Започната от kurti kurtev, 23 Септември 2018 17:04:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kurti kurtev

Здравейте колеги!!! Имам нужда от малко помощ. Форд мондео- TDCI/2.0/130/2006г.Смених инжектори,ремъци,ролки,масла,филтри,почистих колектори, EGR-ра.Общо взето добре  се получи но остана един проблем......при потегляне от място прави първо едно забиване ако отпусна по рязко съединителя може да угасне. Благодаря ви предварително!!!

Alexi

колко км мина след тоя ремонт ,дюзите искат известна адаптация

kurti kurtev

Някъде към 3000мл. обратката на дюзите е в норма сравнение с първоначалния тест...само ме притеснява че сега нафтата която се в връща в шишенцата е черна. а за забиването не може ли да е свързано с някой датчик за въздуха? благодаря!

Alexi

всичко може но ако не набива грешка нещата се усложняват откъм диагностика ..

Mondeicho

Принципно не би трябвало да е черна... ???
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

kurti kurtev

И аз изгледах много клипове с диагностиката на обратната нафта ,черна не видях. При старите инжектори връщаха бистра нафта но за минута пълнеха към 250мл. шишенца и колата пушеше яко. Сега за тест от 5 минути без газ и с газ на 3000 оборота едва около 1 пръст на дъното на шише...не пуше и двигателя работи спокойно но обратката в шишенцата е черна. Единствено ме притеснява това че от място с газ и по рязко ако отпусна съединителя придърпва и гасне ??? Благодаря за отделеното време!!!

V.Buzev

За придърпването и опит за гаснене при потегляне е виновен най-вероятно ЕГР-а. Затапи го за проба да видиш дали ще се оправи тази драма.
За черната нафта и аз съм изумен ???