Фокус мк2, червена лампа и проблем с двигателя

Започната от vasil_t, 29 Януари 2019 19:42:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vasil_t

здравейте колеги , от скоро имам Форд Фокус mk 2 днес като си тръгнах от работа запалих колата тръгнах и след двеста метра светна една червена лампа и изписа проблем с двигатела колата варви но неиска да ускорява загасих я и пак я запалих но пак изписва същото

Ozzie

Закачаш я на диагностика, четете грешки и мислите.
Щом свети червената лампа, значи е нещо сериозно.
Engine System Fault (или това което го пише на руски при теб) може да е от много места.
На първо време се сещам за ЕГР клапана, макар че в такъв случай, вероятно изобщо нямаше да можеш да запалиш.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

juanito

Здравейте, реших да използвам темата на колегата (надявам се няма нищо против) защото се сблъсках с абсолютно същия проблем с моя Focus 1.6 tdci mk2 2007. Колата влезе в авариен ражим, свети абсолютно същата червена лампа и абсолютно същия надпис engine systems fault. Колата я карам от 4 месеца и до момента вървеше супер добре, пъргава, абсолютно равномерна работа на мотора, без пушеци, без тропания. Единствено разхода беше почти 10/100, но държа да подчертая че я карам само градско и почти само в задръствания. След като го изтествах с Torque, грешките които са записани са следните:
Pending fault: P242F - Powertrain
                     P0183 - Temperature sensor a circuit high input
                     P2458 - DPF regeneration duration
                     P2459 - DPF regeneration frequency
                     U0416 - Network
Без да претендирам да съм специалист, според мен проблемът е в DPF филтъра, откъдето следват и няколкото мои въпроса към колеги с по - дълъг стаж с Ford.

1. Ако я изкарам на магистралата да я покарам дали ще влезе в регенерация ( служебните ми досега Сеат и Хюндай така ги лекувах, но те бяха по нови като години и километри и съответно имаха индикация кога влизат в регенерация)
2. Прочетох тук във форума за сходни проблеми на други колеги, където се говори за доливане на някаква течност в DPF-a. Някой има ли идея за какво точно става въпрос и дали DPF-а на този модел е с такава течност.
3.Къде в Пловдив мога да направя професионална диагностика, някой с опит и с добър софтуер.
4.Има ли в Пловдив изобщо хора които се занимават с проблемите идващи от DPF? Някой, който да ми каже колко точно е запушен, има ли го изобщо ( познавайки БГ джамбазите изобщо не изкючвам варианта да са го изключили софтуерно без да го махат физически) и ако се наложи премехване, някой който знае какво прави.

Ако някой може да помогне на мен и съответно на колегата в чиято тема пиша бих бил много благодарен.

Поздрави.

iwo_19

На този модел тая грешка се получава от 999 неща. При мен от изгорели подгревни свещи. Диагностика така ми каза и  е вярно. Миналата зима "заби" от горивен филтър.
по точка 1 - няма да стане
отиваш на диагностика и ако е течността - Еолис - това е бял кахър
по точка 4 - не , софтуерното изключвани е  350 лв и никой джамбазин няма да ги даде
Нямаш Еолис или е нещо друго - диагностика.

daneco

Тука е малко хвърляне на боб. Към колегата от първия ппст: ако си без dpf залагам на регулатора на налягането за турбото :) Ако си с dpf диагностика се иска.... И не си TDDi, a си TDCI
Д. Й0рдан0в

omirhit

Огледай си турбо маркучите. При мен се беше пробил и правеше така.

Gredarov

При мен влизаше в авариен режим и изписване същото от забил агр. С чистене не става. Пробвал съм го и само си губите времето и нервите. Стигне ли се до агр по добре нов и си решавате проблема с години.

iwo_19

Остават  още 991 мнения за възможните 999 причини .....

sasooo

Вчера ми се случи същото,светна червена лампа system engine faulit.Колата влезе в авариен режим и загуби мощтност.Днес при диагностиката 4бр. неработещи подгревни свещи.След смяната всичко е наред.

Alexi

sasooo

Защо бе колега нали проблема е отсттанен

Ozzie

от 4 свещи да светне червената лампа, да изпише "енджине систем фаулт" и да те вкара в авариен режим, при положение, че същите нямат отношение към работата на мотора, освен при палене... много е съмнително
дано наистина нямаш нови неприятности!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

sasooo

Оказва се че това е само при форд и мазда

daneco

Цитат на: sasooo в 11 Февруари 2019 21:15:02
Оказва се че това е само при форд и мазда

И аз така знам. Форд за американския пазар и Мазда за японският :) От свещи авариен режим няма как да светне. Нещо друго се бъзика. Може покрай свещите да са бутнали някоя букса и да се е оправил проблема. Дано да не светка пак.
Д. Й0рдан0в

iwo_19

Колеги бъркате се много. Точно след изгарянето на 3-та свещ светка малкия червен чек и 4-та изгаря почти веднага. При всички Ф2 е така. Да и  излиза надписа енджин фолт ...Казвам го , като човек сменил въпросните свещи. 250 лв свещи + труда. На кучето в г...за  са. Голям проблем може да има при светването на баш-чека - оранжевия. Тъпото е , че при изгорели свещи влиза в авариен режим .....

ADiDimitrov

Цитат на: iwo_19 в 12 Февруари 2019 17:58:57
Колеги бъркате се много. Точно след изгарянето на 3-та свещ светка малкия червен чек и 4-та изгаря почти веднага. При всички Ф2 е така. Да и  излиза надписа енджин фолт ...Казвам го , като човек сменил въпросните свещи. 250 лв свещи + труда. На кучето в г...за  са. Голям проблем може да има при светването на баш-чека - оранжевия. Тъпото е , че при изгорели свещи влиза в авариен режим .....
На моя кръстник Волвото със същия мотор една година кара с изгорели свещи и чека веднъж не му светна! Вярно застуди ли палеше голяма мъка и накрая ги смени но чек така и не му светна! И да наистина са на много е..но място! Тия от Пежо мразят майсторите!

iwo_19

То на комън - рейла подгревните свещи започват да работят ефективно  около - 5 градуса, ако си купиш кола през пролетта ще разбереш през декември , че са изгорели. И ще светне чека. Говоря за Ф2, за други марки с тоя мотор нямам опит. Все пак софтуера може да е различен , на мен в сервиз Ситроен не можаха да ми влязат в компа , въпреки че  и Ситроен Ц4, Ц5  е със същия мотор. Влизат , но в основни показатели ,  те могат да се видят и с  устройства от 5 долара от Алиекспреса купени. Може и  през телефон даже.