P2585, Focus 2.0 TDCi

Започната от AmbitioN, 12 Юли 2018 18:29:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

AmbitioN

Привет! Днес ми светна червената лампа engine fault, закачих на обикновена диагностика и излезна грешка p2585. Нямам идея за какво става дума, но ми предстои дълго пътуваме и ме интересува дали ще мога да го осъществя?

jo_jo

AmbitioN

Мерси, но не получих отговор на въпроса си. А иначе въпросната течност ми я заредиха в МП преди 2000 км. Да не е някъв датчик :(

Ozzie

А като са ти заредили въпросния адитив във МП, изчистиха ли грешката или не?
Иначе да, датчик е, предполагам.
Сигурно в резервоара за адитива има такъв и като спадне нивото, подава сигнал до компа.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

AmbitioN

Привет, отново! Най-накрая днес успяха да ме приемат в Мото Пфое и се оказа, че ми е свършила течността на ДПФ-а. На пръв поглед няма драма, само дето тази течност я заредих преди 2 месеца или 3000 км. Момчетата нямат идея как е възможно да е свършила толкова бързо, при положение, че трябва да кара поне 30 000 км. Някой ако има идея бих се радвал да я чуя.

hotblooded

Ами понеже е скъпа, наляли са ти колкото да излезеш от сервиза, а другата са си я запазили за тях или техни хора :)

AmbitioN

Хахаха.. сега ще присъствам на наливането тогава :))

Alexi

другия вариант е ,да влиза в регенерация постоянно понеже ДПФ е задръстен вече

AmbitioN

Здравейте, ще си продължа темата. Напълних си течност за фап филтъра, но грешката ми остана. Оказа се, че датчика в казанчето е сдало багажа, а той не се продава самостоятелно. Трябва да се смени цялото казанче като цената му варира от 1200 до 1400 лв. Това за мен не е вариант и реших (колко и да искам да пазя околната среда, не мие по джоба) да премахна фап филтъра. От много места чувам добри отзиви за Маднес Пловидв и може би ще отида дам. Но преди това трябва да се премахне физически филтъра. Въпроса ми е мога ли да шофирам от точка А до точка Б извънградско около 100 км (разстоянието до Плд) с премахнат ФАП филтър и ще има ли някакви негативни последици от това? Естествено ще се радвам ако ми препоръчате някой в Пловдив да ми премахне филтъра и мина по-късо разстояние от сервиз до сервиз. Очаквам обратна връзка, защото другата седмица идва отпуск, а колата е Х. Мерси :)

bronc

Защо не потърсиш такова казанче от кола 2ра ръка? Може и само сензор да намериш - виж в eBay. Не си махай ДПФ. Достатъчно се тровим от всичката тая мизерия, та да добавяме още..

Редакция: ей тук един, който се е продал преди 3-4 седмици за 100 паунда: https://www.ebay.co.uk/itm/Ford-focus-rear-axle-diesel-additive-tank-adblue-bottle-3m51-9c103-aj-2005-2010-/253704267842?hash=item3b11f3e842%3Ag%3ALfMAAOSwHZhbLMMn&nma=true&si=%252BjDNGyiswTAXydZCeM57DeOFaig%253D&orig_cvip=true&nordt=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

Ако се разровиш и изчакаш все ще намериш нещо.

AmbitioN

Защото и моето вече е 2ра ръка. Не се знае какво ще се падне. А и времето притиска, иначе бих изчакаш

iwo_19

Ще влезеш  в авариен режим и дългото ти пътуване ще стане мноооого  дълго.