По - голямо турбо за Ford Focus 1,8TDDI 90 hp 2002 Ghia

Започната от manowar_21, 09 Юли 2018 10:48:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

manowar_21

Здравейте колеги!

Искам да попитам какво по-голямо турбо да сложа от заводското, за да може колата да дърпа повече? И горе долу какви пари да си приготвя? Ясно ми е, че трябва и други турбо пътища трябва да се сложат. Ако има някой по компетентен по темата, да откликне и помогне. Понеже с това турбо ми е няква мудна...  На баири ми позволява да карам на 3та с 3000 об/мин и като му включа четвърта се мъчи..

ivchotr

За какви баири става въпрос? Колата си е доста динамична за конете, ако е изправна. Отделно мислиш ли, че ако беше възможно да я надуват с повече въздух, без да я строшат, конструкторите й нямаше да са го направили?

hotblooded

Освен въздух - трябва и повече гориво.   Него как ще го подаваш :)

Alexi

те дюзите като се поизносят пикаят - ето ти повече гориво :))

hotblooded

Остава да уцели и момента и налягането :)

manowar_21

Цитат на: ivchotr в 09 Юли 2018 20:44:19
За какви баири става въпрос? Колата си е доста динамична за конете, ако е изправна. Отделно мислиш ли, че ако беше възможно да я надуват с повече въздух, без да я строшат, конструкторите й нямаше да са го направили?

Колега, става въпрос за някви малки баири. и на много стръмен съм я пробвал, форсирам преди това двг и почвам леко да отделям, но си държа същата газ, която подавам. Е колата ми угасва и не иска да тръгне. Наложи се да се спусна до долу, да я засиля и чак тогава го качи без проблем.
      Аз не искам да я надувам да стане 200 к.с, искам само да я позасиля леко с друго турбо, други турбо пътища и т.н. Никви чипове и тем ти подобни..

Alexi

ти имаш някакъв друг проблем с колата за да гасне

manowar_21

Цитат на: Alexi в 10 Юли 2018 11:56:49
ти имаш някакъв друг проблем с колата за да гасне

Какъв ще да е проблема, че като я настъпиш но 300-3500 оборота и да отпускаш съединителя и тя да угасва?

Alexi

не знам ,но не е в размера на турбото .. ако е ок колата трябва да скъса гумите като потеглиш с 3500 оборота

manowar_21

Някаква идея къде и какво да гледам?

Alexi

да .. огледай за читав сервиз на който да отидеш

ivchotr

В коша отпред мирише ли на нафта? Ако да, огледай за течове по горивопроводите, в това число и за обратната нафта. Но най-вече се увери, че не текат уплътненията на ГНП. Имахме го същия проблем миналата пролет и се оказа, че помпата тече. Съответно губеше мощност при потегляне по нагорнище, та чак и гаснеше на моменти. След ремонт на помпата, колата стана друга.

manowar_21

Колега, не мирише на нафта. ама ми се струва много мудна и, че вече почна да похарчва малко повече....

iwo_19

Малко е  смешно  даже ,  дизел 90 кс да не може да качи баир .... Върви  в сервиз колега!

ivchotr

Спирачките греят ли яко без да ги ползваш много?
И като отидеш в сервиз ги накарай най-напред да премерят каква е компресията на всички цилиндри.

manowar_21

Другата седмица ще я карам на сервиз.
Ще пиша какво е станало. Благодаря за отзивите!