Проблем с датчик включена задна скорост

Започната от painfall, 04 Септември 2018 12:04:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

painfall

Здравейте колеги,

имам проблем с датчика за включена задна скорост. Проблемът започна да се проявява зимата, като в един момент си остана перманентно "зацепен". В резултат на това непрекъснато светят белите крушки в стоповете. Т.к. колата не се кара много "реших" въпросът като просто махнах крушките да не светят непрекъснато и да не създават дискомфорт на тези, които карат зад мен, особено на тъмно. Дотук ок, обаче има и допълнителни негативни последици - не работи автопилота, задната чистачка се включва винаги, когато пусна чистачките и автоматичното затъмняване на огледалото също не работи. И т.к. се насъбраха достатъчно причини да обърна внимание на този досаден проблем, ето го и въпросът: Къде се намира датчика за "задна скорост", има ли лесен достъп до него, може ли да се почисти и т.н.?
Колата е Мондео МК3 комби 2005г, 2.2tdci.

Благодаря предварително!

Поздрави

Alexi

намира се на скоростната кутия ,един ключ се натиска от рамо на лостовата система - като си пред мотора се пада в дясно вижда се без канал ,но ти като гледам симптомите имаш някакъв глобален проблем с тоците ,не е само тоя датчик ..

painfall

По какво съдиш за проблем с тоците? Всяко от описаните неща работеше преди появата на проблема с датчика и е пряко свързана с него. За задната чистачка - ясно, включва се винаги, когато са пуснати чистачките и включиш R. За затъмняването на огледалото - също, изключва се за по-добра видимост, при включване на R. Единствено за автопилота не съм 100% сигурен дали има общо, но пак е логично, при засичане на R да не може да бъде включен. Въпросът по-скоро е дали има начин въобще да го разкарам тоя датчик или пак да не работи, но в другото положение.

Mondeicho

Тези неща  са свързани с датчика. Не би трябвало да имаш проблеми  след смяната му.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.