Покупка на нов Форд

Започната от exclusiveremix, 02 Май 2018 12:49:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

exclusiveremix

Ти първо видя ли самия хечбек дали няма да ти е достатъчен?Аз заедно с още 3ма приятеля и куфари с багаж за по 2-3 дена ходихме миналата година на почивка.За мен е напълно достатъчен багажника.Все пак съм несемеен все още  (rofl) .Отделно имам и суббуфер който въпреки малките си размери,намаля обема.Но каквото и да си говорим,обема на фокус 3 е най-малкия за този клас автомобили.

И все пак побързай с избора си ако ще е нов от МП.Почти няма фокуси,поръчки отдавна НЕ се приемат поради новия фокус който чакаме 2019г,избора е силно намален.Доколкото знам даже титаниум 1.0 екобууст ръчна кутия няма наличен.Ако имаш някакви въпроси,особено за цена/оборудване/допълнителни екстри,знаеш какво да правиш.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Alexi

Ако ще се купува Фокус трябва да се изчака новия модел .. да не стане така след няколко месеца да кара човек стар модел ,на цената на новия ..

Everio

Когато взимах моя преди месец от мото пфое ми предложиха чисто нов но на склад с до 30% отстъпка.
Питах за комби имаха две на склад едното беше ST  (notworthy) другото екобуст с климатик не климатроник и нямаше лете джанти. Цената по спомен с неговите сметки и отстъпки 26 000лв нещо такова.
А новия няма как да е под 35 000лв (мое мнение)

exclusiveremix

Цитат на: Alexi в 02 Май 2018 15:38:16
Ако ще се купува Фокус трябва да се изчака новия модел .. да не стане така след няколко месеца да кара човек стар модел ,на цената на новия ..
Базовка цена на новия фокус мк4 със 1,0 100 коня(базовия мотор е същия от фиестата 1,0 85 коня обаче) почва от 40 к лв.

Pyrhel

Як офтопик стана, ама...
Пхахах, тия са побъркани, в момента Аурис комби 1.8 хибрид със средно ниво е 39к... Що се виждали малко от новите Фордове тука, хората да не ядат доматите с колците... С последнтие Опел, а най-вече Шкода и Тойота улиците са пълни.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

като не си го купи никой ще си падне на нормалната цена .. те и с мондео се опитаха тоя номер ама .. 2-3г не го видяхме по пътищата ( освен при тия спечелили от тотото автомобил :)) ) сега взе да се появява .. като седнеш в мондео и в супърб разбираш защо не се вижда мондеото по улиците ..

exclusiveremix

Карал съм мондео хибрид,супърб бизнес ниво 2.0 дизел(или 150 или 190,но с ръчната кутия),пасат 8 хайлан 2.0 150 коня,както и А4 която грам ценово не съвпада с посочените други коли.Искам ли кола за яко багаж- ще е шкодата.Вътре седнахме аз и братовчед ми - 2 момчета 1,70ръст около 70 кг и имаше място някой 100кг да седне и да е комфортно.А багажника..мани мани.Много място за без пари.Само че цените са надути,автосервиза е с още по-надути цени за обслужване а и не дават такива добри отстъпки като форд.
Мондеото също е много добро и между мондео и супърб ако изключим багажника бих взел мондеото.Всичко му е повече от супърба.
А върха на сладоледа е пасата.Такова окачване и такава возия в никой друг автомобил не съм усещал.Там където при шкода е пластмаса,при ФВ е кожа.Е ...все още не съм се возил на активното окачване на ситроен.

А и да допълня постта.Ако човека търси в момента автомобил,фокус 3.5 е точно за него ако гледаме цена.Ако може да изчака още 2 години,дотогава новия фокус ще е с поне 8-10 процента отстъпка.Но дали базово 40 к лв не са все пак много и с отстъпката?

Alexi

Шкода дават 10к отстъпка за Едишън и Бизнес ,и 12-13к за Л§К  .. Форд ако изкопчиш нещо ще е за наличен автомобил ,максимум 10% което е 5-6к лв .. Шкода предлагат 2 годишен безлихвен лизинг .. и доста изгоден байбек .. тия неща при Мото Пфое само се сънуват .. има и недостатъци в предлаганите мотори и опции .. примерно 4х4 само за 150 коня дизел и се доплаща 5500 ? айде няма нужда .. има го и момента с обезценяването .. къде е Шкода ,къде е Форд .. от там само си едни 10к назад избирайки форда ,все някой ден ще го запродаваш .

Everio

Опцията за байбек я имат вече ама си губи стойност почти като френска кола  :-[

exclusiveremix

байбека е мани мани..Все още се чудя как са дали 14500 за онзи фокус 3,които един друг колега искаше да го купува.В другата тема Алекс сам обясни за байбека на мондеото му.

Alexi

За Шкода имам преки така да се каже впечатления .. имам приятел ,който си купи нова Шкода Супърб през 2009 .. сега иска да си вземе новия модел ,и му дават 22к лв за шкодата + доста голяма отстъпка от цената на новата .. на почти 10 годишно мондео колко ще му вземе човек ,и колко ще дадат от МР ... Същата сметка може да се приложи и за Октавия - Фокус .. просто Октавията е много по добър избор един път като автомобил ,после като обезценяване ..

anikolov

В семейството имаме Мондео 4 и Супърб 2 и двете 2009г и двете бензин и двете са от българските представителства купувани нови. Едното Титяниум, а другото Анбишън. Да, Мондео има малко повече екстри, но като кола няма нищо общо. Мондеото е по-красиво външно и до там. От там нататък във всеки един детайл и аспект, Супърб е по-добър и то с много. Да не говорим обезценяване. А пък разликата на Фокус с Октавия е като на коли от различен клас! Не искам да спорим сега и да ме опровергавате. Пробвайте и .... се съгласете. :)

ivchotr

А ве това форум на Форд ли е или на Шкода ::) Тук трябва да се пишат само неща от рода на:
"Форд е уауууу!!! Шкода е уа... хм... ба" (tooth)
Или "Форд форевър, Шкода невър!!!"  (rofl) (rofl) (rofl)

ivopolr

Нека си изразяват мненията хората, но и да ги подкрепят с конкретика, нещо което до момента не виждам. Като сравнявате Мондео със Супърб или Фокус с Октовия, прави ли ви впечатление, че Шкодите са доста по-големи като габарити от Фордовете, а иначе ги слагате като автомобили от един клас. Иначе не знам до колко са съпоставими цените им като нови.

Alexi

а ,ша са сетиш .. супърба е почти като S-класа на размери ,и е точно в класа на мондео .. даже е ценово по изгодна .. Октавия - Фокус нещата стоят по същия начин .. като е форум на Форд не ядем доматите с колците .. аз като сменях кола гледах мондео мк4 фейс .. гледах .. но не намерих това което търсех и за това карам друга марка в момента ...

hotblooded

Аз 3 години карах служебни Октавия - от 1.9 TDi-PD, 1.6 TDi CR,до 2.0 TDi CR - 180 DSG....   Не е лоша, напук на градските легенди - изкраваха до 350-380 к без сериозни ремонти, след това се продаваха...  Обаче Супърб - голям, пипнат, обаче за разлика от Октавия та - окачването е трошливо, a пластмасите в купето се разтропват за 2-3 години - това е от двама познати - единия изкарал чисто нова от магазина, другия - купил 3 годишна...  Сервиза на Шкодилак не е брадва в сравнение с МП, но не и най евтиния. Поне в Бургас - на Пежо и Опел са най евтини от официалните.

kok4o80

Извън темата е, но искам да споделя. Нов съм във форума и за пръв път собственик на Форд, изключително приятно впечатление ми прави (особенно коментарите в тази тема), че тук хората са земни и оценяват реало автомобилите които карат. Карал съм Рено, WV, Опел, който все още имам, сега Форд. Ровил съм из форуми на други марки, и си мислех че по големи сектанти от алфаджийте и тези от Ваг няма, обаче тези от Опел направо ми разбиха мисленето.
Поздрави и хиляди безаварийни.