Декоративен капак над двигателя-Фокус МК2 1,6 90кс

Започната от Десислав, 19 Април 2018 18:00:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Десислав

Здравейте ,
Продали са ми Фокуса 2008г 1,6tdci без въпросния капак.
Предполагам , че ако го има все пак шума от двигателя ще е по-малко?  въпреки че и сега не се оплаквам.
Та ако може да ми помогнете по въпроса - не успявам да намера нов или на старо такъв , ако може някой една снимка да ми направи да знам поне какво да търся .
Освен това липсва и кората отдолу.

ivopolr

Предполагам колата ти е TDCI. Коя година е произведена, защото фейслифта и преди фейслифта са с различни кори над двигателя.

Десислав

Pyrhel

Ако помня правилно, 90кс няма кора отгоре, слагат я само на 110кс. Или само фейсовите 110кс имаха кора?
Кората под мотора е от допълнителното оборудване.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivopolr

Тази от Pyrhel е фейслифтова. 90кс  също имат кори, но само тези ниво - Chia /и то май не всички/. Аз съм с 90кс -Trend и също нямах. Намерих си от ebay а от  автомобили на части в молибе.бг си намерих и държачите на кората. След малко ще направя снимка и ще я кача.
ЕТО:

Десислав

Ааа , благодаря , поне ще знам за какво да гледам. Има ли файда по отношение на шума от двигателя след като я сложи ?

ivopolr

Те тия кори са втора ръка, стари и вече с изпечена и изпадала изолация. Аз на моята й купих, от алиексперс, шумо/термо изолация, предназначена за залепване под предния капак. Тя е тънка - 4мм и затова залепих от нея 3 слоя, един върху друг, под кората. Ефекта е: малко по-тих двигател и значително по-бавно изстиващ, през зимата. Тази изолация е в порядъка на $10-$11, аз хванах промоция и я взех за $7. Ако искаш мога да я потърся и кача снимки и линк. По спомен е с размери 60см/110см. и едно парче от нея е достатъчно.
Говоря за такова нещо:   https://www.aliexpress.com/item/Car-Styling-Car-Hood-Vehicle-Engine-Firewall-Heat-Mat-Deadener-Sound-Insulation-Deadening-Material-Aluminum-Foil/32846654363.html?spm=2114.10010108.1000014.5.30242e57Ol2QPZ&traffic_analysisId=recommend_3035_null_null_null&scm=1007.13338.98644.000000000000000&pvid=58d5cd4e-cee9-4ee8-8e35-972cf4cb7f4b&tpp=1

Десислав

Супер, определено ще се възползвам и аз от този материал поне за капака докато не намеря и капак за двигателя. Темата се очертава и полезна благодарение на колегата.