Ford focus 2007 90 к.с. дизел, излиза дим близо до двигателя

Започната от Liky, 04 Ноември 2018 11:48:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Liky

Запалих колата на място днес с отворен капак просто да повърви така малко и започна да излиза по малко дим от едно място близо до двигателя. Какво може да му е, има  да пътувам днес от Бургас до Варна, там живея дали ще е проблем ?
Там където е очернено излизаше.

Ozzie

това място, дето е "близо до двигателя" е турбото
като гледам, издухва сажди от топлата (там дето влизат изгорелите газове) към студената част (та'а дето нагнетява възду'а)
това едва ли е само от днес, та може и да те докара колата до Варна, но препоръчваме незабавно посещение в сервиз  8)
Ако се чудиш къде, мога да ти дам номера (на лично съобщение) на моя механик. Поне с турбото на моя Форд вече има някакъв опит.  :D (tooth)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Liky

Мерси, тръгнах към Варна, сега след 40км спрях да погледна положението и сякаш е спряло да пуши по някое време защото нямаше много очернено и не миришеше вече, като на снимката си е останало, аз очаквах всичко да е опушено като комин. Какъв е номера на този човек който каза че се занимавал с такива проблеми във Варна? А и така и така ще ходя на майстор подозирам че маслото ми наближава да се сменя, може ли да кажете дали е така за да съчетая нещата при този човек в момента колата е на 150700км а на снимката е картончето от предната смяна с данните. А и да попитам има ли шанс да ме излъже, понеже както виждате не разбирам, опитвам се ама... явно не ми е това силата.

Ozzie

Масло се сменя на пробег или експлоатационен срок- 12 месеца. Могат да ти го сменят във всеки сервиз с твое масло и филтър или пък да оставиш всичко в техни ръце.
В случая, пробега не е достигнат, но пък са минати 12-те месеца, така че го по- добре да го смениш в скоро време. Ей така, да ти е мирна главата.
Номера ще ти го пратя на лично. Човека е автомеханик, занимава се с всичко що го има в автомобила, само че не очаквай фактура, касов бон и пр. Втора кола поддържам при него от 2014 г., досега не ме е подвел или да ми е сложил калпави части. Само ценообразуването му за труд е малко "иди ми / дойде ми".  (tooth)
Ако не ти се рискува с подобни партизански схеми, за ревизия на турбото може да попиташ в "Софтелектроникс".
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Liky

Получих съобщението, ще му звънна, двигателя ми е 1.6 tdci и проверих сега че препоръчват 5w30 масло, а сегашното е 5w40, с какво да го сменя ?

Ozzie

Моя го карам с Ford Formula F 5w30, откакто е при мен, т.е. от април 2016 г. и ми е О.К.