Ford Focus 1.8 01

Започната от Ерик Георгиев, 10 Март 2018 22:19:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ерик Георгиев

Здравейте, намерих един фокус за 2000 лева 1.8 ТДИ 90 коня 2001г. Бихте ли ми казали какво да гледам (това ще ми е първата кола) регистрирана е и мога да я пробвам

OL DiRTY

Здравей,
Ще.ти дам един съвет...прегледай първите 2-3стр. от Фокус групата, но така отгоре-отгоре и ще ти стане ясно горе-долу, за какво иде реч! Общо взето повечето започнати теми се отнасят за дизеловите мотори!
Аз лично съм съм си патил два пъти от дизелови автомобили, на по 15 и 18 години бяха, т.е. старички с неясни километри. то не бяха дюзи, то не беше маховик и съединител комплект, то турбини, а цените ... не ми се говори!
Писна ми и реших да.се върна към бензинче и си взех едно бензиново Фокусче. Супер доволен съм, скоро ще се наложи да взема по-голяма кола и пак ще е бензин!
Но това си е лично мое мнение, казвам го защото сега ще ме захапят за гъза, но преди да го направят, ще кажа, че съм съгласен да карам чисто нов дизел, но не и 10,15,20 годишен такъв!

yumyum

Съгласен с колегата над мен.Като е нов дизела е слънце но след 200к почват мъките.

ivchotr

Като цяло, проблемите които съм имал с този дизелов Фокус, се изразяват в следното:
- изпуснали амортисьори на капака отзад
- притекла водна помпа
- загубило се парно (все още не ми остава време да се занимавам с него, но смених термостата, защото явно беше тръгнал и той)
- разбита дясна полуоска
- протекла гориво-нагнетателна помпа.
- разбита обтяжна ролка и скъсан пистов ремък заради нея (ама за това вина имат онези, които са сменяли комплекта ремъци и ролки)
- разни изгорели крушки, ама това не е проблем на модела.
В общи линии най-сериозните проблеми бяха с тирета 2, 3, 4 и 5. Заради протеклата ГНП колата беше загубила тяга и бях почнал да си мисля, че и съединителят си е отишъл, обаче след ремонта се оказа, че съединителят има още живот. Една година от тогава колата си върви без грижи.
Моят съвет е да гледаш за необичайни омазнявания около водната помпа и ГНП-то, както и около ремъците, защото всички течове отиват по тях. Разбитата полуоска вкарва колата във вибрации, които няма как да не усетиш, ако я позасилиш малко при пробата. Парното е ясно - като загрее и го пуснеш, трябва да духа яко жега. Термостатът също е ясен - колата трябва да вдига градуси сравнително бързо в това топло време и след като отвори големия кръг - трябва да стопля маркучите към радиатора отпред, както и самия радиатор.
Когато е вкарана в час, колата е много приятна за каране - пъргава и сравнително икономична. Не е някаква страшна бегачка, но върви колкото 100 коньова бензинка. В общи линии и раходът е почти същият в парично изражение, защото ако бензинката е на газ, все пак трябва да наливаш и бензин. Аз лично също съм привърженик на бензина, но пък и този дизелов мотор ме кефи.
А, гледай да е Джия, че имат повече шукарийки.

Ерик Георгиев

Взех я направих и едно обслужване за 2 дена направих 300км за сега няма нищо.На 175 532км е но 100% не са реалните

AmbitioN

Аз карах този модел, само че 115 кс. Прегледай си дюзите, защото мен ме остави на пътя(можех да се придвижа до дома си на 3 км все пак де, но бях тръгнал на дълъг път). Ремонта е майка си и баща си, накрая я продадох за 1000 лв от няма и къде. Изключа ли този проблем количката е супер, мен ми остави много носталгия. Успех !!

galinvayov

Мисля че въпросния автомобил е 1,8 TDDI. Горивната му система е коренно различна от тази на TDCI. При TDDI изглежда по-честия проблем е повреда на електрониката на помпата.
A Lone Rider

ivchotr

Цитат на: Ерик Георгиев в 13 Март 2018 17:27:20
Взех я направих и едно обслужване за 2 дена направих 300км за сега няма нищо.На 175 532км е но 100% не са реалните

Айде честита да ти е и да я караш без сериозни премеждия (fri)