Изтропване при потегляне- Фокус 2010 г. 1.6 tdci 110 кс

Започната от simeonsh, 04 Януари 2018 10:11:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

simeonsh

Здравейте колеги и за много години! Имам Фокус 2010 г. от доста скоро. При покупката и в първите няколко дни каране не забелязах фрапиращи неща, но от няколко дни насам чувам едно еднократно изтропване долу в краката при потегляне с навит волан :o . Не съм много сигурен дали не съм го чувал и с изправен волан, но това тепърва ще се опитвам да го установя. Въпросното изтропване (все едно си закачил нещо отдолу) буквално за секунта- две се появява при първо потегляне само веднъж. Първо потегляне имам предвид при студен мотор. В последствие, този звук не се появява. След като спра някъде примерно за час- два да си свърша някаква работа и се кача отново се чува 5-10 метра след като вече съм тръгнал отново.  ???

Четох по форуми за подобни проблеми и попаднах на подобен случай с Toyota Avensis, която при потегляне предимно с навит волан изтропвала еднократно след което повече не го прави. Обясняват го с това, че системата за стабилизация прави проверка и това било нормално. Някои други го свързват с ABS системата. Интересното е, че доста хора го потвърдиха, че и при тях го имало и било нещо нормално.

Аз обаче не съм много сигурен дали при Форд го има това. Колата е на 176 хил. км не вярвам да е нещо разбито като например каре или полуоска.

Alexi

на тия км спокойно може да е каре ,слабо място са

Mondeicho

Каре или полуоска ще ги разбереш защото ще има шум и тресене при по високи обороти и скорост. За карето пробвай от място с навит първо наляво и после надясно и с повечко газ ще се чуе ако трака. Полуоската ще ти тресе и на волана при скорост над 80-90 км/ч.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

simeonsh

Днес колата беше на сервиз. Казаха ми че е от маховика. Бил тръгнал да заминава, но казаха че има още живот. За сега така ще карам, че ремонта както знаете не е никак евтин. :-[

exclusiveremix

За сефте чувам за пропане на маховик при навит волан.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

ivchotr

Рядко ходиш по сервизи, явно (rofl) Колко му е да ти сменят тропащата полуоска на цена 5 пъти по-ниска от на маховика и да кажат, че е бил той.

Mondeicho

И тези изтерзани майстори деца хранят. Дано само по тропането не са установили, че има още живот в маховика. Като на друг колега, на когото са му казали, че демпферната шайба струва 600 лв. (rofl) (с двигател ли я взимат не казват обаче  ???  (rofl) !!!
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

simeonsh

Колеги, тропането се появява и при изправен волан. Това го установих по- късно. Винаги на 2-ра се чува. Не е от полуоска или каре.