За смяна ли е педала на газта?

Започната от AmbitioN, 30 Декември 2017 20:48:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

AmbitioN

Здравейте и Честита Коледа! Имам един проблем, който ме дразни и много ми се иска да го оправя. Когато минавам легнали полицаи и включа втора, при преминаване на неравността колата ми започва да придърпва. Като подам газ се оправя. Понякога ми се случва и ако обикалям парлинга пред някой хипермаркет и отново съм с плавно подаване на газ. Направих диагностика и нямам никакви грешки и ми казаха, че може педала на газта да е тръгнал към разваляне. Тъпото е, че цената му е около 350 лв оригинален. Иначе във вървенето нямам никакви проблеми, може би в най-горната позиция на падала започва едно объркване подава ли се газ или не. Надявам се да сте ме разбрали :)

Marlboro

Като минаваш през неравности, на неутрална, мени ли обороти? Има ли възможност на много ниски обороти да избираш втора?
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

AmbitioN

Цитат на: Marlboro в 31 Декември 2017 08:08:29
Като минаваш през неравности, на неутрална, мени ли обороти? Има ли възможност на много ниски обороти да избираш втора?
За оборотите не съм обръщал внимание, после ще като тръгна с нея ще тествам. Иначе нямам проблем с 2рата на ниски обороти.

ivchotr

Педалът ще ти стане за смяна. когато при равна газ двигателят започне да влиза в авариен режим. В този случай забива оборотите на празен ход и не реагира на педала. При рестартиране започва да работи нормално, до следващото влизане в авариен режим. Получава се така, защото потенциометърните пътечки в педала се износват в определен участък, където най-често стои натиснат педалът, до степен да не предават сигнал.
При теб може и да е тръгнал към разваляне, но ми изглежда по-вероятно да не достига гориво в ниските обороти по някаква пичина.

AmbitioN

А каква може да бъде причината, за да намеря решение докато проблема е в зародиш. Интересното е, че не е константен проблем, а се появява различно. Първо си помислих, че е нафтата. Сложих добавка на бардал, след това направих диагностика. Качих майстора на тестдрайв, но разбира се при него за 30 км градско и извънградско не стана нито вднъж ????

ivchotr

Електрическият педал прави проблем, когато пътечките на потенциометъра са износени в определен участък, както вече казах. Ако караш динамично, четците в потенциометъра няма да се застояват в износените участъци на пътечките и компът няма да остава без сигнал колко е настъпен педалът. Това, ако проблемът е в потенциометъра.
От друга страна, по-мощните двигатели не търпят да ги къткаш на висока предавка с ниски обороти.
Иначе могат да се проверяват много неща, ама въпросът е дали има смисъл да се вкарваш във филми без да има нужда.
Бих ти препоръчал на първо време да си смениш малко стила на каране, ей така, за едната проба. Самият факт, че на майстора не му се е получил проблем, сам по себе си е показателен. Може и да е случайност, ама колата нали си е постоянно при теб, експериментирай.

AmbitioN

Цитат на: ivchotr в 31 Декември 2017 18:49:05
Електрическият педал прави проблем, когато пътечките на потенциометъра са износени в определен участък, както вече казах. Ако караш динамично, четците в потенциометъра няма да се застояват в износените участъци на пътечките и компът няма да остава без сигнал колко е настъпен педалът. Това, ако проблемът е в потенциометъра.
От друга страна, по-мощните двигатели не търпят да ги къткаш на висока предавка с ниски обороти.
Иначе могат да се проверяват много неща, ама въпросът е дали има смисъл да се вкарваш във филми без да има нужда.
Бих ти препоръчал на първо време да си смениш малко стила на каране, ей така, за едната проба. Самият факт, че на майстора не му се е получил проблем, сам по себе си е показателен. Може и да е случайност, ама колата нали си е постоянно при теб, експериментирай.
Мерси колега, желая на теб, както и на всички останали весело посрещане на Новата година! Да сме живи и здрави, тенекиите винаги ще имат дертове :))))