Форум на FordBG.com

Общи раздели => Всичко останало => Темата е започната от: Pyrhel в 25 Ноември 2017 19:28:47

Заглавие: Направи си сам
Публикувано от: Pyrhel в 25 Ноември 2017 19:28:47
По идея на темите "Какво направих по колата днес", "Какво видях днес" и др. - нека имаме и такава за направените приспособления, пособия или инструменти в домашни условия.

Започвам с 2 флакона, които се пълнят през автомобилен вентил. Държат на 4 бара, нагоре не съм пробвал, за да не събирам масло или кореселин от тавана (tooth)
Заглавие: Поправка на счупени пластмасови детайли
Публикувано от: zloster в 12 Декември 2017 12:27:35
Прилагам снимки на поправена мерителна лъжичка за кафе.
Няколко пъти се опитвах да я поправя с конвенционални лепила. Опитът показа, че има нужда от материал, който да поема и разпределя усилието по дължината на дръжката.
Необходимите материали са:
Действия:
На мен най-трудната част е равномерното посипване със содата - аз използвам дръжката на прибор за хранене. Другата основна трудност е да се научиш да не си залепиш пръстите, когато се работи с тези лепила. Може да се използват и няколко слоя хартия/лепило, ако трябва да е по-издръжливо.

Източник на идеята: HOW to fix BROKEN "PLASTIC" ONCE AND FOR ALL 4 cheap ! (https://www.youtube.com/watch?v=pzldxs_Z6DI)
Един от коментарите към видеоматериала е: "Just before you said it, I was thinking "Poor man's fiberglass", that's definitely one for the memory bank."
Заглавие: Re: Направи си сам
Публикувано от: Ozzie в 02 Септември 2020 18:59:40
Електрическа мелничка за подправки. ;D (tooth)
Заглавие: Re: Направи си сам
Публикувано от: zloster в 07 Септември 2020 20:28:46
Или ако няма под ръка миксер - свински опашни: https://youtu.be/7RBuzkHpcAQ?t=298 Не съм го проверявал!!!
Всякакви подобни трикове и нетрадиционни употреби с това търсене: https://www.youtube.com/results?search_query=hacks%20with%20power%20drill
Ключовите думи са: "hacks with power drill"