Кола и имот ще се продават само срещу платени здравни вноски

Започната от Bobi, 03 Юни 2012 03:59:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

А, честито! Поредният гениален закон! (bow)

На вчерашното парламентарно заседание кабинетът прие здравния закон, според който при всяка покупка - продажба или прехвърляне на наследствен имот или автомобил, ще се изисква
бележка от НОИ за издължени всички здравни осигуровки!

Ако не са издължени здравните осигуровки, те ще бъдат погасени от имотната-автомобилна сделка и така се приравняват към всички останали данъчни задължения!

http://www.segabg.com/article.php?id=602672


amplified

Че аз ако искам да се лекувам в мексико, ако ми стане нещо... за къв чеп ще ме задължават да плащам здравни...?
оф...
полицейщината дойде...

Alexi

защото ако някога примерно имаш нужда от спешна помощ ( не дай си боже ) тя ще е безплатна както и лечението ти ,макар че не се осигуряваш .. това никъде по света го няма ! имам познати без 1 ден трудов стаж ,и нито лев внесен на държавата ,работят си нещо единия примерно внася коли и ги продава и така се издържа от години .. без никакви угризения си ползват държавните облаги като детска градина за детето ,спешна помощ и т.н. .. за това плащам аз и такива като мене .. между другото това за имотите си беше така и преди ,имаш ли някакви задължения не можеш да продадеш/ипотекираш имот .. одобрявам въвеждането му и за автомобилите ,много автоджамбази има които не се осигуряват .. да не говорим за циганите и т.н.

supertorr

Цитат на: Alexi в 03 Юни 2012 08:31:03
...без никакви угризения си ползват държавните облаги...

Здравни вноски някой не внася, а за тел. 112 / 150/ всеки знае и мрънка за качеството на здравеопазването


zliqiliq

Никой не може да мрънка за качеството на здравеопазването, понеже няма такова.Всеки месец плащам почти 4 стотака данъци и осигоровки, за дса може 240 свине да карат мерджове.

Чебурашка

Според мен няма да се отрази по никакъв начин на "здравеопазването" (help),тъпото е че ще трябва да се ходи и чака за тази хартийка в нои, не виждам голяма полза от този закон.

pantata

Май може и справка в интернет да си прави нотариуса с ЕГН. А ако искат и хартийка вече ще е баси бюрократщината.

hotblooded

Цитат на: Чебурашка в 03 Юни 2012 10:54:00
Според мен няма да се отрази по никакъв начин на "здравеопазването" (help),тъпото е че ще трябва да се ходи и чака за тази хартийка в нои, не виждам голяма полза от този закон.
А що да не ти сложат и една таксичка за да получиш тази бумага :) И таксичката по банков път, през правилната банка със таксичка за превода.... Само че цървулите ако искат да повишат рязко събираемостта на данъци и осигуровки от физически лица - просто могат да забранят плащанията в кеш над 10 лв, търговските обекти и без това са свързани с НАП - много бързо ще излезе кой колко получава и колко харчи... А така ще разкарват (наказават с отнемане на време) дори и изрядните - от това по голяма педерастия (милиционерщина) няма (лично мнение)

Backstage

Цитат на: Alexi в 03 Юни 2012 08:31:03
имам познати без 1 ден трудов стаж ,и нито лев внесен на държавата ,работят си нещо единия примерно внася коли и ги продава и така се издържа от години .. без никакви угризения си ползват държавните облаги като детска градина за детето ,спешна помощ и т.н.
E как така хем не се осигуряват ,хем ползват безплатно?
А мойто мнение за здравното осигуряване е че това е пълен обир!
Пряк свидетел съм на не един случай в който това че си осигурен не ти покрива сума ти неща и в крайна сметка плащане пак се налага!!! Да не говорим че като съм осигурен джипито ми ме праща с направление при некви баламурници които ми намират неща дето нямат нищо общо с моя случай...Следователно се налага намесата на други специалисти,където вече се плаща...изобщо цялата система е много крива....

escobar

Ами той така един юнак не си плаща данъка 5-6 години на колата и накрая като я продаде му се видяха много паритеточно щото промениха системата и не ставаше старата ментраджийск история.

Аз съм ЗА такива промени, всички сте виждали по филмите как колкото и да си зле в Щатите, ти пристигат с касовата бележка едва ли не и сумите са баснословни. Просто българите масово мислят, че здравеопазването и образованието са безплатни, е да, ама не. За качествено образование и здравеопазване си трябва пара.


Backstage

Цитат на: escobar в 03 Юни 2012 21:33:56
Ами той така един юнак не си плаща данъка 5-6 години на колата и накрая като я продаде му се видяха много паритеточно щото промениха системата и не ставаше старата ментраджийск история.

Аз съм ЗА такива промени, всички сте виждали по филмите как колкото и да си зле в Щатите, ти пристигат с касовата бележка едва ли не и сумите са баснословни. Просто българите масово мислят, че здравеопазването и образованието са безплатни, е да, ама не. За качествено образование и здравеопазване си трябва пара.
...естествено че не са безплатни....платни са и то многократно...веднъж с осигуровките,и втори път на място при докторите.А що се отнася за Щатите...ми мойте приятели там взимат по 4000$ заплати....нямат проблеми с данъци и осигуровки....но първо:не ги бърка финансово! и второ: обслужването е на ниво!!! а не като тука,аз да взимам 800 лв заплата и да издържам жена ми и дете на 2 год. а обслужването ми какво е? а защо 2/3 от заплатата ми отива за данъци,здравни,консумативи и  незнам какво още?! еееееее не! да седя пред кабинета на доктора 4 часа с детето?! е за тва ли да плащам?! ходя си на частно и тва е.... да го духат с техните здравни!!! Да не влизам в подробности колко лекари познавам и колко много съм патил от тях (има и свестни,но са малко)и аз и моето семейство и колко ясна ми е цялата тая система и къде отиват парите от осигуровките и какво ние получаваме от тях... не само че съм против,а трябва и да ме смучат за да ме задоволят!!!ако ме разбирате... :D
П.П. а колата няма да я продавам....така че пак ще ме смучат...

dimkaraganchev

Твърдо "За" съм за такива закони, които се опитват да изкарат на светло тарикатчетата.  В БГ и 5000$ заплата да взимаме, пак ще е същото. Просто манталитет от едно време. Затова народът е казал "На зла круша, зъл прът". :D

p_yanev

Мдаа... По принцип  и аз съм за изкарване на парите на светло. Смо, че ..

1. В момента е трудно да ползваш нещо безплатно - хората си чукат в нета, виждат ,че си без платени здрави и  ЧАО. Бърза помощ не се ползва всеки ден , да не кажем ,че има хора, които цял живот не ползват, така че примера с нея е неудачен.
2. За детската градина не съм сигурен. Това ,което искат там е само ,че нямаш задължения към общината.
3. След, като са толкова стриктни , да почнат да проверяват частните кабинети на докторите. Оня ми преглежда по 40 деца на ден ,взема по 25 лв, и като му кажа ,че ми трябва фактура, щеше да припадне - "Ами каква фактура , аз касов апарат няма, продавам си труда". Докторите плащат ли си здравните на тези пари.
4. И ако се повишат парите, ще се повиши ли качеството,а? Една бездънна яма за източване на пари , а хората си мрат. Каква бърза и спешна помощ??? Ти отиваш, ония заключени вътре и пише"НЕ ЧУКАЙ"....

Аз имам следното предложение - намалят здравни, за покриване на Бърза помощ и някои други крайно необходими насочености. И с парите,които сме спестили си правим здравни фондове - всеки за колкото пари прецени. Само, че данъчните им висват на врата на всички частни лекари и за гушата. Да остане по едно държавно заведение в градовете, които да служат, като регулатор на цените за услугите.

Ама то и здравна и пенсионната система ,не са умрели, ами погребани под дъното на океана.

Backstage

Цитат на: dimkaraganchev в 04 Юни 2012 06:06:58
Твърдо "За" съм за такива закони, които се опитват да изкарат на светло тарикатчетата.  В БГ и 5000$ заплата да взимаме, пак ще е същото. Просто манталитет от едно време. Затова народът е казал "На зла круша, зъл прът". :D
За тарикатчетата и аз съм за! Но аз си плащам навсякъде,когато нещо ми потрябва.Но на тия смоци пари НЯМА ДА ДАМ!


dimkaraganchev

Ами те повечето така разсъждават. На мен също не ми трябват докторите. Но живеем в общество, а не в гората. Затова трябва да се плаща солидарно. Само че ние, българите, все обичаме да имаме собствено мнение и затова още много години ще сме на това дередже. Иначе, като отидем в чужбина ставаме по-европейци и от европейците, но като си върнем в БГ все сме си същите селяни.

Alexi

да се плаща солидарно не е задължително ,даже много малко здравни системи работят така като нашата .. примерно в Щатите цял живот се осигуряваш ,но парите ти са на отделна сметка .. ти решаваш за каква точно здравна услуга ще ги дадеш .. примерно можеш да си удължиш пениса ( или да си сложиш силиконови цици ) това си е твоя работа .. като нямаш пари в сметката ти отказват лечение - Хипократ е отдавна умрял за бога .. сиренето е с пари ! Другото важно нещо .. цял живот се осигуряваш ,но умираш без да боледуваш - сметката ти се наследява и може да се ползва ( частично ,има условия ) .. или .. здрав си ,но ти трябват пари в брой - можеш да теглиш от здравната си сметка пари в брой ,като ако искаш цялата сума то тя се осребрява на 2/3 т.е. имаш примерно 30 000 $ там ,те ти покриват лечение за 30 000 $ ,но в брой са 20 000 ... много много по добре е направено от тука .. всеки си прави сметката ще внася ли ,колко ,и си знае ,че ако не внася просто няма здравна помощ ... всяко влизане в болница е 4-5-10к $ ... в някои европейски страни е също така ,в други е като при нас но при нас нещата са някак си изкривени щото реално се осигуряват не повече от 2 млн българи а то само пенсионерите са повече тях някой трябва да им плаща лечението да не говорим за безработните за които това е професия ..

p_yanev

Именно . Точно така - това казвам и аз . Една част и за общото благо една за нас. Все пак никой от нас не е виновен, че разни политици откраднаха и крадат от здравните и пенсионни фондове.

Трябва да се почне на чисто , с нови здравни и пенсионни системи. А това означава две неща - първо изработването им и твърд контрол, че парите пак няма да текнат на някъде - което ще е по-трудно или поне по-малко от тях след ,като ние ще определяме за голяма част от тях какво да се случва

и второ - за да се покрият нуждите на соц слаби,пенсионери и т.н. държавата вади 1 млрд и ги слага в пенсиония фонд на мястото на откраднатите и 1 млрд в здравния фонд.

След като опростиха 100 млрд на Гърците, непрекъснато ни хвалят, че ние не усвояваме еврофондове на поразия и това ставало с голяма социална цена, да се бръкнат ЕС-то и да ни дадат 1 млрд евро, за да се оправи здравето на българина и старините на тези, чиито спестявания бяха оградени.

П.С. Едно една статияка къде държава, която е усвоявала на 105% европейските пари и между другото въпреки това е на ръба, ни хвали. Много ясно - всеко неусвоено евро от нас ,остава за такива като тях - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4861211

hotblooded

Цитат на: p_yanev в 04 Юни 2012 20:22:45


П.С. Едно една статияка къде държава, която е усвоявала на 105% европейските пари и между другото въпреки това е на ръба, ни хвали. Много ясно - всеко неусвоено евро от нас ,остава за такива като тях - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4861211
Именно... те за това ни и хвалят.
Иначе за здравето не си съвсем прав - при условие че населението на страната е 7,5 милиона, а на трудов договор (внасят осигуровки) не работят дори 2,5 милиона - ами няма как да излиза сметката.

Backstage

Цитат на: dimkaraganchev в 04 Юни 2012 18:31:25
Ами те повечето така разсъждават. На мен също не ми трябват докторите. Но живеем в общество, а не в гората. Затова трябва да се плаща солидарно. Само че ние, българите, все обичаме да имаме собствено мнение и затова още много години ще сме на това дередже. Иначе, като отидем в чужбина ставаме по-европейци и от европейците, но като си върнем в БГ все сме си същите селяни.
Аз много правилно съм го написал.На мен докторите си ми трябват и си ми вършат чудесна работа и за това си плащам всеки път.Разликата е че не ходя там където ме праща джипито а където аз си реша! в този смисъл системата не работи както трябва...Alexi го е написал много
добре....нямам против да внясам но да правят нещо с тия пари по болниците! Мои близки починаха заради тия крадци.нямало лекартва нямало апарати...е за кво е тая здравна каса? за кво внасяме? Някой има ли представа колко пари са това?колко болници излъгаха хората че внесли незнам какво си оборудване и каде е?няма го! имаше и репортажи за тях...е те там са ви парите.........
П.П. Прочетете внимателно поста на колегата p_yanev!!!

Bobi

Никой ли не прочете, че не го приеха на гласуването това :) ?


hotblooded

Цитат на: Bobi в 26 Август 2012 19:18:29
Никой ли не прочете, че не го приеха на гласуването това :) ?
Е това е нова тактика - изработват някакъв закон които ще набута доста хора с някои лев - после не го приемат и се хвалят "Вижте ни какви сме добрички"

Marlboro

Просто глупавите журналисти представят нещата грешно, за да си създадат новина и да стряскат хората, чули недочули.
Чули че може нещо да се гласува и веднага обясняват, как това е факт, слуха си плъзва и хората се заблуждават.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!