Focus Mk2 Комби (DA_, FFS, DS) 2.0 бензин 145 K.C. / 107

Започната от Rado Georgiev, 14 Август 2023 11:57:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rado Georgiev

Здравейте,


От 2 седмици съм собственик на Форд Фокус комби, 2.0 Duratec. Колата е от 2009, нов внос от Германия, на около 110000 изминати километра.

Дойде с TÜF до Март 2024. Върви, спира, завива добре. Имаше шум отзад в дясно, но след смяната на гумите с нови реши проблема.

В колата изглежда е пушено и върся начини да се освежи малко атмосферата. Замислям се да я дам да я изперат на автомивка, но искам да мине малко време първо (може и да се отмирише).
Смених малко, филтри и антифриз.

Мисля да мина на газ, но не съм решил къде да я закарам (в София или Дупница) и дали да е с OBD.

Прилагам и малко снимки на количката:
IMG_0772.jpg
IMG_0773.jpg
IMG_0770.jpg
IMG_0771.jpg


Поздрави,
Радослав   




Ozzie

Добре дошъл в клубЪ!

P.S. На момента се сещам за един член на форума, който ще ти завиди най-малкото за двигателя.  ;D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

saggy

Честито, колега! Изглежда много добро попадение, особено, ако е на реални километри. Има добри теми във Форума за Фокус 2. Ако решиш да слагаш газ, имаш предвид, че този двигател, както повечето бензинови от тези години, не са с хидравлични повдигачи на клапаните, което ще рече, че не се самонастройват. При газифициране интервалът на настройка на клапаните много се скъсява - около 20 - 40 хил километра между реглажите. Това е основният минус, другото е само плюс от цената на горивото. Тук темата за реглаж на клапаните е разискана, както и в другия форум, ако искаш хвърли и едно око - https://fordbg.com/forum/index.php?topic=7847.0.

F Focus

#3
Цитат на: Ozzie в 14 Август 2023 21:20:31Добре дошъл в клубЪ!

P.S. На момента се сещам за един член на форума, който ще ти завиди най-малкото за двигателя.  ;D

Въх-разкри ме! ^-^
Предлагам бартер, моята кола (1.8 Дуратек) е с узаконен ГИ с OBD, връскващо 5% бензин, което к-во може да се регулира, както и много други екстри! :)

perun

Поздрави на колегата за правилният избор. Това е мотора дето може да се каже, че върви и дърпа когато говорим за бензин. Другите са под общ знаменател...