abs модул - ремонт или нов?

Започната от m_focus, 11 Декември 2015 12:02:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

m_focus

Тъй като имам шашав abs модул, понякога си е наред, понякога се шашка и губи връзка със света, а от там epb fault, esp fault, сsteering assistant fault, та трябва да го правя нещо, замяна с друг или ремонт, това май са опциите. Това явно е стар проблем за c-max и focus. Частите за c-max не са често срещани, а и моя модул трябва да е с esp. За да съм сигурен трябва да му видя номерцата на модула и така да издирвам същия, пък той май не на много удобно място ... Също така не е ясно "новия стар" модул дали и той не е тръгнал да заминава. При другия вариант, ремонт на сегашния модул, ще се избегне варианта за несъответствие, а може да се окаже и по-евтино. Гледам в нета някои предлагат и гаранция за направения ремонт. Може би към момента клоня към варианта с ремонта. Дайте мнения замяна или ремонт?
карай форд и бъди горд :)


hotblooded

 Ako ще е замяна - само с нов, с втора ръка - не си струва. Т.е - по добре ремонт... има вариант - купуваш някой втора ръка, рециклираш и го слагаш - така не оставаш без кола докато трае ремонтирането.

m_focus

колеги много си скъпите мненията, не давате съвети :)     благодаря на hotblooded за коментара
карай форд и бъди горд :)

К.Методиев

Защо първо не му провериш буксата за окисление, че е често срещан проблем при някой модули.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

m_focus

Ще го имам в предвид, мерси.
карай форд и бъди горд :)

m_focus

#5
Такааааа, засега до тук:) тая букса как се вади, на неудобно място е и щифчета не се виждат

от телефона не стана от първия път
карай форд и бъди горд :)

m_focus

Проблемът решен. Съвет към колеги - винаги почвайте от малкото и после се хвърляйте на големите дела, за да си спестите главоболия, време и пари.
карай форд и бъди горд :)

emilio142

Колега,как се реши проблема,че или аз нещо не схванах или ...?

Иван Николов

Къде в Бургаско рециклират АБС модули?
Аз също имам проблем. Лампата свети почти постоянно. След посещение при диагностик се оказа, че не стига сигнал до модула от задно ляво колело. Последва смяна на датчика и пръстена, чистене на ръжда и още една смяна на пръстен. След това моят майстор и пичът от съседният му сервиз са направили диагностика на техните програми (някакви по-обикновени) и при двамата показали, че колелото се върти по-бавно от другите, макар, че то си се върти наравно с другите.
Карам си я така, но ми се иска да я оправя, защото към момента това е единствения проблем на колата, ако не бройм дрънкащите пластмаси при определени обороти.