Мнения и отзиви за спирачни дискове и накладки

Започната от Bobi, 01 Ноември 2011 17:01:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Нека в тази тема дискутираме от кои дискове и накладки сме доволни и тези, които трябва да избягваме. Понеже досега не съм сменял такива консумативи и ми предстои смяна, бих искал да чуя и вашето мнение. По това, което съм чел е добре да се избягва Брембо, защото е фрашкано с ментета. Мисля да заложа на дискове Минтекс и накладки Ате,Текстар или Феродо.


Alexi

аз заложих на оригинални дискове и накладки ,за сега не съжалявам .. цената обаче е доста нагоре от Брембо ,явно Брембото не е баш Брембо .. :))

escobar

Масовките на Брембо са под всякаква критика, високият клас на Брембо се ползва от  Gtr, Porsche и си е супер. Не знам Форд към кой доставчик се е ориентирал. На БОШ съм попадал на отвратително скърцащи дискове, не е от партидата, а поради еко инициативи. Марките, които си изброил вършат перфектно задачата си, само да не са ментак. Износването зависи от много фактори.


Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

itskin

Здравейте колеги,

фабричните на Focus-a до 2009 са АТЕ, дискове, нагладки , апарати. Мисля, че след това е Бош включително и на новия Focus, но не съм на 100%. За АТЕ съм 200%.

Bobi

petarrs,

Ако разликата в парите не е проблем, аз бих избрал пъравата оферта. Иначе се бих чудил между втората и последната  (beer)

Bobi

Цитат на: itskin в 02 Ноември 2011 14:05:18
Здравейте колеги,

фабричните на Focus-a до 2009 са АТЕ, дискове, нагладки , апарати. Мисля, че след това е Бош включително и на новия Focus, но не съм на 100%. За АТЕ съм 200%.

Ако това наистина е така, бих заложил на АТЕ.Доволен съм от поведението им...

Alexi

аз бих подходил с много голямо внимание към тия марки купени от БГ .. нагледах се и се начетох на недоволни по форумите в които влизам буквално от всяка марка .. колегата и той взема някви брембота по 30 лв ,слага ги - те криви по рождение  (omg)

Pyrhel

Е оригинални брембота за 1.8 TDDI: Pitlane Тука познавам вътрешни хора и са оригинални. Цените не се доближават до тия на пазара за по 150 лева дискчета ;)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


Bobi

После се чудим защо Пешо псува Бремботата, които е взел за 30 лв бройката от женския пазар  (rofl)

escobar

Това е БРЕМБО Спорт, ако колата е със заводски параметри е излишно изхвърляне.
http://www.autopro.bg/product/483/brembo-universalni-kapatsi-za-spirachni-aparati.html
Брембо декоративни елементи и си ти.

Bobi

Тези декоративни елементи на Брембо са....  (hammer). Залепят се с някакво лепило или силикон и ако ти писнат или счупят, дупе да ти е яко, докато ги отлепиш...

Artur_111196

Изключително доволен съм от Щайнхофф, при положение че са с 50мм. по малки от необходимото за този агрегат се държат изключително "мъжки"...   Вече две години ги тормози доказан психопат и още не са станали като "грамофонни плочи"...  А цената е повече от атрактивна, малко под 600лв. в комплект с накладките...                     

Bobi

Мога да споделя впечатления от накладки Феродо Премиер. Изминах около 400 км с тях и се държат много добре - никакво скърцане дори и при -25 градуса. Определено бих ги сложил такива отново.

Backstage

Ми....Аз една добра дума не съм чул за Delphi обаче съм с такива дискове и накладки вече 3000 км и нямам никакви проблеми...Колата си спира перфектно..няма тресене няма вибрации....

supertorr

Цитат на: backstage1978 в 24 Февруари 2012 00:14:56
Ми....Аз една добра дума не съм чул за Delphi обаче съм с такива дискове и накладки вече 3000 км и нямам никакви проблеми...Колата си спира перфектно..няма тресене няма вибрации....

Евала явно не си попаднал на менте

petermitkov

Имах дилема Делфи или Брембо ама след кратко четене по форумите наистина не видях и една добра дума за тях и непосмях да ги взема.
Оригиналните накладки ФоМоКо (за мондео 3) някой знае ли какви са? Аз мисля че са АТЕ май, но не съм сигурен.
sapienti sat

hitrata_lisi4ka

Аз съм с Текстар предни дискове и накладки, и около 15 000 нямам все още никакви проблеми :)
Искам нещо русо, може и метла!

ganador

 Тия дни смених предните накладки с TRW за 65 лв и вече улегнаха (350км). Никакво скърцане или хлопане, държат стабилно.


Alexi

тия Брембо на нашия пазар са ментета .. вземете си оригинални дискове и накладки в ибей са доста евтини а качеството им е гарантирано ,спирачки са това ..

Revell

Аз си купих bRembo 2 пъти 1-вия път бяха с 1 точка за проверка на износването и се изкривиха на около 10 000 км.(3 месеца) - шлайф и пак бой. още 30 000 км. и пак се изкривиха. ама и накладките посвършиха и диска вече нямаше месо. струваха по 40лв.
2-ри път пак си куповам ма тоз път както колегата вика с вътрешен човек. На пръв поглед кутията съща 1 към 1. Отварям - диска с 2 дупки - симетрично разположени. Цена 65лв. уж като за мен.  ??? Викам айде да пробвам. Е вече 15 000 да не казвам голяма дума няма криво. Накладките са АТЕ. и 2-та пъти.

varby

И аз като колегата заложих на Delphi,два комплекта съм сменил без никакви проблеми.Явно съм голям късметлия.

G_o_c_e_v

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

К.Методиев

Аз карам с брембо дискове втора година, моите са с 2 дупки за проверка, около 30 000 км са вече единия го кривих, но проблема беше, че апарата беше блокирал след първата година, шлайф с 1/10 и няма проблеми комплекта им беше към 130лв с отстъпката мисля, взех ги от доверен човек и не съжалявам.

Впрочем темата е и за накладки, а тези с който съм мисля, че се позипекоха и колата спира по слабо от преди, препоръчайте какво да сложа като накладки сега.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Bobi

Някъде във форума има една таблица, която показваше съвместимостта между накладки и дискове на различните марки.Добре ще е да я погледнеш, за да няма плюене после :) .

Иначе хубави наклади  - Моторкрафт ( изпадат за пари за семки в ибей), Ferodo premier, Textar, EBC....

BIGFORDFAN

 Аз съм много доволен от PAGID, вече 20к км нямам забележки, ама бяха 70 кинта (само предните), но за мен си заслужават парите!

Bobi

http://www.ebcbrakes.bg/ - тук има ценова листа за дискове и накладки на марката EBC .

Bobi

За втори път заложих на Феродо Премиер. Доволен съм от тях как се разбират с оригиналните дискове. Спират супер и не скърцат.

hotblooded

  Някои пробвал ли е сп. дискове FERODO? ЕВРО 07 ги предлагат по 64 лв (за Мондео Мк3) и се чудя...  Бях си наумил да вземам ТЕКСТАР, но все пак разликата в цената е значителна...