Great Wall - поредният китайски боклук или нещо повече ?

Започната от Bobi, 26 Октомври 2011 15:35:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Днес за 5 км видях два автомобила от марката-един Hover, приличащ на недодялан Toyota Land Cruiser и едно Волексче хечбек.Докато първият модел го отсвирих още като се разминавахме, то Волексчето определено хваща окото.Много приятно автомобилче ми се стори, доколкото успях да го разгледам пред УНСС. Прилича на нещо средно между Хонда Сивик и Опел Корса  :D. Разгледах и ценовата им листа в страницата на Литекс Мотърс и ми направи впечатление, че на цената за базов модел Опел Корса с 1.2 двигател, би могло да се купи Волекс с всички възможни екстри като прибиращи се огледала, парк асистент, АБС, клима, висок клас колони и други.И не на последно място 5 години или 100 к км пълна гаранция! ??? Първата ми реакция беше "Ай, сиктир", но след като се разчетох видях, че са сериозни. Та се замислих дали ,аджеба, ако бих могъл да преглътна факторът Китай, бих карал един Волекс? Ами... защо не ?



Alexi

ти разгледай пак джипчето ,че за 32к получаваш кожи навигации и квото се сетиш .. то няма такава цена в тоя клас .. предлага се и фабрична газова за всички модели ..  въшката също ме кефи ,доста изгодно я дават ,забравил си и най голямото преимущество пред Опел Корса за тия пари - мотора ! мотора е 1.5 със 100 коня ,което е доста доста повече от 1.2 .. волексчето ускорява до 100 за 11 секунди ,има доста "бегачки" които ще му дишат прахта ..

amplified

На всичкото отгоре краш тестовете са на доста добро ниво!

mitakinen

Лично аз съм много скептично настроен към тия коли. Китайците има още много сол да изядат за да се научат да правят коли като хората. Като гледам качеството на "оригиналната" китайска електроника в сравнение с опакованите там маркови аналози - разлика има. Мисля, че ще издържат най-много до края на гарнацията им - 5г. Но за тези пари - толкова. Вероятно "фермерите" ще взимат пикапите - вместо един Hilux - 2 китаеца.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Vas

На външен вид изглеждат добре  (thup) Купуваш, караш 5г. и я продаваш - чиста работа  ;D

Alexi

а ,това няма продаване след 5г .. обезценката и ще е поне 80-85% .. то доста по добри марки имат подобно обезценяване .. като и Форд не е изключение ..

escobar

Двигателите са на Избуши и Тойота, което никак не е зле.
Вътре са меко казано назад или от друга страна напред в съпротивата срещу материала, но ако не си претенциозен или особено за служебна кола - направо са си връх на сладоледа.
От джипките има положителни отзиви от Русия и други съветски републики, а в Италия пикапът се продава повече от добре.
Ако трябва да избирам между Дачия, "Шевролет-Деу" и това - веднага скачам на побългареното китайче.

BIGFORDFAN

 Направо са си супер,Волекса си е чиста Тойота Ярис,а и цената... (thup)

Vasilev

Интересен е факта, че темата е в "Извън автомобилите"  :D
Шегата настрана, наблъсканите с екстри изглеждат доста прилично отвътре:



Ноо, все пак има и доста изненадващи инженерни решения:






Alexi

тия машинки са доста популярни из Азия примерно Русия ,имат и други модели които няма да се предлагат у нас вкл голям джип наблъскан с екстри и с големи мотори ,както и голям седан в класа на Мондеото и един по спортен седан


Vasilev

Предполагам, че имаш предвид този седан. Аз още преди около година ги гледах и има интересни предложения, но има и неща, от който те напушва на смях. Все пак говорим за друг пазар, с други вкусове, и там може и да им харесват на хората. Ето и цялата моделна гама - Цък.

escobar

То си изглежда отлично, но трябва да го пипнеш, за да усетиш. Новият Фокус също изглежда внос от космоса, ама влезеш ли в Джагуар все едно си в друго измерение.

PcMan

Аз им стискам палци. Както се казва, защо не ? Най-важното е, че двигателите не са техни - най-скъпото и сложно за проектиране нещо във всяка кола. Така и след 5-тата и 10-тата година ще работи. Другите неща се оправят. А и щом са безопасни. В ловеч има не една бройка по улиците, симпатични са, pick up-а изглежда здрав, по който може да хвърляш камъни (лош превод от английски). 

Alexi

Цитат на: Vasilev в 26 Октомври 2011 21:51:36
Предполагам, че имаш предвид този седан. Аз още преди около година ги гледах и има интересни предложения, но има и неща, от който те напушва на смях. Все пак говорим за друг пазар, с други вкусове, и там може и да им харесват на хората. Ето и цялата моделна гама - Цък.
явно съм гледал някакъв друг сайт ,тука ги няма тия модели .. това седанче е по скоро като фокус като размер

escobar

Плюс това не трябва да се вярва на предразсъдъци. Ако вярвахте на такива нямаше и ФОРД да си вземете де - нали зимата, заедно с циганите не работят и т.н. Ако вярваш на предразсъдъци трябва да си на Голф 2 и 3 цял живот.
Ето и една тема за това малкото - Волекс

amplified

Китайците правят много готино, че почти всички коли вече са им с черно табло до половина, а отдолу бежово. Адски красиво и свежо е - създава прекрасен простор. Дори версията за китайския пазар на Мондео е така, дори най-ниското оборудване, а изглежда МНОГО МНОГО по-шик отколкото изцяло черно, било то с кожа.  :P

Bobi

Определено бих купилк такова вместо Кашкай или Поло Крос


Danchev



Първият автомобил от завода в Ловеч е готов
Той е тестов Great Wall Voleex C10.
Екипът от млади инженери на Литекс Моторс направи първия автомобил Great Wall в завода на компанията край гр. Ловеч. Беше произведен лек пътнически автомобил Voleex C10.

С асемблирането на автомобила се стартира така нареченото пробно производство, чиято цел е тестване и синхронизиране на оборудването и поточните линии на предприятието, както и въвеждане на системата за качество на произвежданите автомобили.

С пробното производство, служителите на завода допълнително ще усъвършенстват своите умения, казват от компанията.

Тестването на инсталациите на завода ще продължи до края на годината, а самото производство трябва да стартира от началото на 2012 година, когато ще бъде открит и завода на компанията.

Както вече знаете Литекс Моторс откри официално дилърската мрежа на автомобилната марка Great Wall за България, в която в момента се предлагат автомобили произведени в Китай.

До края на годината се очаква дилърската мрежа на компанията да бъде разширена на 15 офиса в страната, а през 2012 г. – на 22.

How about a magic trick?

mitakinen

Нека да се правят повече заводи, че само от хотели и молове икономиката няма да я бъде
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Alexi



tha22don

Румънците се карат Дачиите, защо ние да не караме тези :)
Още повече, ако започнат да изкупуват старите ни автомобили след време, за да са още по-достъпни :)
Само съм ги виждал в шоурум в града, но не съм се качвал още в тях....всичко е до нагласа...стига да е комфортно при пътуване какво му трябва на човек. Изчакваме първите няколко хиляди серии, които ще са с различни позабравени части в тях, тъкмо да посъберем парички и така ....мечти...безплатни били казват  :))

Чебурашка

Разгледах им сайта  и видях офертите  (omg) за voleex - фабия или фиеста на 1 година са по-евтини,същите екстри и по-добро качество;пикапа - качвал съм се и  е отвратителен,смърди на пластмаса вътре,това че са сглобени в българия ок,но всичко идва от китай 

Alexi

според мен имат перспектива машинките .. в Русия са много популярни ,хвалят ги .. особено джипчето се тачи там .. от Дачия/Фабия базови( екстри - волан и педали)  според мен С10 е доста по напред

Чебурашка

Защо реши че ги харесват точно в Русия (omg) Как разбра че са популярни?
Защото не е така - там единствения модел който има перспектива е  ховер,но няма как да има успех защото в неговия клас са Шевролет Нива и Уаз Патриот и за кое е по-добро две мнения няма - уаза наистина е по-хубав  и много по-пригоден за техните условия,а това е простоедно  бледо копие на Исузу Аксиом   (nut) и затова там почти не се купуват,за копието на тойота ярис с подобрен гнусен интериор  (omg)  и нско качество не знам кой го купува ако въобще се продава там.
По форумите не ги харесват,през няколко реда  говно китайское не означава че ги хвалят  (omg)

escobar

Няма друг автомобилен производител, който да предлага в България автомобил с двигател 1.5, 97 коня с толкова екстри за 15,990 лева с 5 години гаранция.

Alexi

така е .. въпроса е не е ли по добре базова фиеста ( примерно ) пред ГВ с доста екстри .. аз лично бих взел фиестата

Pyrhel

Честно казано, единственото, което ме притеснява е колко устойчива е на удар и дали няма да се скъсат ламарини и да нарежат човека, мотора да смаже нечии крака в купето, волана да счупи врат и т.н. Лошото е, че краш тестовете на евро нкап ми ни казват особено много и никак не им вярвам. Мачкал съм няколко фиести, на едната й избягаха мотора и скоростите някъде настрани - спокоен съм да дам модела на някой близък :) Нещо, което не мога да кажа засега за great wall, не и докато не видя реална по-сериозна катастрофа с тях.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

escobar

Малките колички, като моята, дали са Спарк, Фиеста или Греат Уол, не са "оптимални" при удари.
Те са предвидени за удари в града, където почти навсякъде по света се кара с максимална скорост между 50 и 80 километра.
Мисля, че базовата Фиеста и Спарк са по-скъпи от Греат Уол. Като цена спрямо качество си струва.
Двигателите са доказани - Тойота и Мицубиши, ако не се лъжа.

Alexi

за двигателите не си съвсем прав ,специално тоя 1.5 си е разработен от ГВ и си е китайски .. тойота нямат 1.5 бензин .. другия 2.4 е по лиценз на Митсубиши което нищо съществено не означава ... и на москвич 412 двг. беше по лиценз на легандарния М10 на БМВ ама си беше една кошара москвича .. както се казва "Бог е в детайлите "

Bobi

Айде и Voleex c30 и Voleex c20R получиха типово одобрение за ЕС.

Voleex c30:



Voleex c20R :